Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР: продовжується обговорення Програми розвитку фондового ринку


08.10.2014 15:49

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) провела круглий стіл, приводом до якого стала Програма розвитку сегменту на 2015 – 2017 роки «Європейський вибір: нові можливості для розвитку та зростання».

Захід став вже третім у серії подібних, він відбувся 7 жовтня 2014 року. У зустрічі взяли участь провідні фахівці у сфері фондового ринку: керівники бірж та депозитаріїв, компаній з управління активами та торговців, саморегулівних та громадських організацій, експерти з корпоративних питань та ЗМІ.  Спеціалісти обговорили питання продовження корпоративної реформи, розширення переліку інструментів на фондовому ринку, регулювання діяльності емітентів тощо.

Розпочинаючи круглий стіл, Дмитро Тевелєв, Голова Комісії, зазначив, що метою заходу є продовження конструктивного діалогу з ринковою спільнотою, і він впевнений, що робота з доопрацювання цього стратегічного документу спеціалістами Комісії та представниками ринку буде ефективною та плідною.

Задаючи тон дискусії, Олексій Петрашко, Член НКЦПФР, що курує цей вектор роботи в регуляторі, зауважив, що підготовлена Комісією версія Програми є лише прологом до діалогу, і мета спільної роботи з ринком полягає в обговоренні проблематики існуючих інструментів – акцій, облігацій та всього, що з ними пов'язано. Відтак, представники інвестиційної спільноти висловили свої думки щодо діяльності ринкових компаній, їх відкритості, публічності та мотивації до цього. Крім того, обговорювалася можливість  допуску цінних паперів іноземних емітентів з активами в Україні на вітчизняний фондовий ринок, аспекти вексельного обігу та питання податкової політики щодо операцій з цінними паперами тощо.

«Наразі всім нам – і Комісії, і ринку – необхідно розв’язати задачу з «перезавантаження» ринку інструментів. І, звісно, регулятор не має однозначних відповідей і покрокових інструкцій для цього. Саме тому ми розпочинаємо активну роботу з ринком щодо їх осмислення та формулювання, і, я сподіваюсь, що результати цієї співпраці не доведеться довго чекати», – підбив підсумки круглого столу пан Петрашко.

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.