Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР: робота у напрямі приведення діяльності акціонерних товариств до норм законодавства досі триває


21.07.2014 15:54

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) традиційно оприлюднює результати роботи регулятора в частині контролю за приведенням діяльності емітентів у відповідність до Закону України «Про акціонерні товариства».

Олег Мисюра, директор Департаменту контрольно-правової роботи Комісії, розповів: «На останньому засіданні регулятора, що відбулося 15 липня 2014 року, ми вкотре прийняли низку рішення щодо емітентів цінних паперів, які не привели свою діяльність у відповідність до норм законодавства, зокрема, не провели дематеріалізацію цінних паперів, не розкрили річну інформацію про свою діяльність та не внесли необхідні зміни до статуту. Так, наразі Комісією зупинено внесення змін до системи депозитарного обліку щодо цінних паперів на строк до усунення відповідних порушень у відношенні 51 емітента. Зауважу, що дані результати поки що не є фінальними, адже Комісія і надалі має намір планомірно приводити діяльність емітентів у відповідність до вітчизняного законодавства про акціонерні товариства».

Додамо, що зазначені емітенти цінних паперів зареєстровані та розташовані на території, підпорядкованій Донбаському, Прикарпатському, Східному територіальним управлінням та Центральному територіальному департаменту НКЦПФР.

Найближчим часом з переліком емітентів можна буде ознайомитись на офіційному веб-сайті Комісії

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.