Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР вдосконалює Ліцензійні умови діяльності з управління активами інституційних інвесторів на фондовому ринку


17.02.2017 16:00

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) на засіданні, що відбулось 16 лютого 2017 року, схвалила Зміни до Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на фондовому ринку (ринку цінних паперів) - діяльності з управління активами інституційних інвесторів.

Комісія неодноразово зіштовхнулася з проблемою неефективності, нестабільності роботи та неплатоспроможності професійних учасників. Такий факт може негативно відобразитися на інвесторах – клієнтах професійних учасників фондового рику, зокрема, може призвести до втрати такими інвесторами своїх коштів та не отримання фінансових послуг.

З метою уникнення негативних наслідків проектом змін підвищено вимоги до керівників ліцензіатів в частині ділової репутації, а також стажу роботи на фондовому ринку, додана вимога досвіду роботи на керівних посадах.

Також підвищено вимоги до фінансової звітності ліцензіатів, її відповідності вимогам Міжнародних стандартів фінансової звітності, та встановлено вимоги до наявності власних коштів в достатньому обсязі для забезпечення сталої діяльності професійного учасника та його платоспроможності з моменту отримання ним ліцензії.

Документ розроблено у відповідності до вимог Закону України від 26 листопада 2015 року № 835 - VIII «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» та інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», яким внесено зміни до Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності».

Проект рішення буде оприлюднено на офіційному веб-сайті НКЦПФР в розділі «Проекти регуляторних актів» http://nssmc.gov.ua/law/projects для ознайомлення з ним учасників ринку і надання своїх пропозицій та зауважень.

Джерело: веб-сайт НКЦПФР

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.