Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР внесла фінальні зміни до Порядку здійснення емісії та реєстрації випуску акцій при реорганізації акціонерних товариств


09.07.2014 11:09

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) завершує роботу над Порядком здійснення емісії та реєстрації випуску акцій акціонерних товариств, які створюються шляхом злиття, поділу, виділу чи перетворення, або до яких здійснюється приєднання.

«Перш за все, даний порядок ми вдосконалили з урахуванням сьогоднішніх ринкових реалій, а також нових вимог чинного законодавства, зокрема, Закону «Про депозитарну систему України». Маємо надію, що відтепер будь-яка процедура, що пов’язана з реорганізацією акціонерного товариства, буде проходити на більш простішому, зрозумілішому та ефективнішому рівні для всіх її учасників», - зазначила Алла Папаіка, директор Департаменту корпоративного управління і корпоративних фінансів НКЦПФР.

Додамо, що документ визначає чіткий порядок здійснення емісії акцій акціонерних товариств, які створюються шляхом злиття, поділу, виділу чи перетворення акціонерних товариств, а також встановлює правила реєстрації та скасування  реєстрації випусків акцій таких підприємств.

Відповідний документ направлено для державної реєстрації до Міністерства юстиції України.

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.