Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР завершила публічне обговорення Програми розвитку фондового ринку


13.10.2014 17:55

9 жовтня 2014 року НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) провела круглий стіл, який став завершальним етапом обговорення із громадськістю Програми розвитку сегменту на 2015 – 2017 роки «Європейський вибір: нові можливості для розвитку та зростання».

Традиційно, у заході взяли участь провідні фахівці галузі: керівництво бірж та депозитаріїв, компаній з управління активами та торговців, саморегулівних та громадських організацій, експерти з корпоративних питань та ЗМІ.  Темою дискусії стали питання регулювання сегменту та єдиної державної політики щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні.

Відкриваючи круглий стіл, Євген Воропаєв, Член Комісії, який очолює цей напрямок роботи регулятора, зазначив, що сподівається на діалог з представниками ринку та очікує почути від гостей заходу не тільки критику Програми, а й конкретні пропозиції. «Цей стратегічний документ не є програмою заради Програми, вона присвячена не регулятору. Це «план дій», якому слідуватиме весь фондовий ринок наступні три роки», – сказав пан Воропаєв.

Доповнюючи, Дмитро Тевелєв, очільник НКЦПФР, зауважив, що обговорюваний напрямок включає в себе декілька аспектів, зокрема державне регулювання, саморегулювання, нагляд та контроль з боку держави, а також міжнародну співпрацю, тому потребує особливої уваги.

Відтак, представники інвестиційної спільноти під час круглого столу торкнулись питань оподаткування, перешкод та інших дестимулюючих факторів, що стримують розвиток фондового ринку. Крім того, фахівці обговорювали необхідність фінансової незалежності Комісії, удосконалення системи електронного документообігу та перспективу делегування повноважень саморегулівним організаціям.

Нагадаємо, що регулятор ініціював проведення чотирьох заходів в рамках обговорення документу. Темами дискусій були розвиток корпоративної реформи, збільшення ліквідності, розширення інструментарію фондового ринку, регулювання діяльності емітентів тощо. В рамках кожного напрямку вже функціонують робочі групи у складі фахівців Комісіїтапредставників ринку, в яких спеціалісти на більш предметному рівні висувають свої пропозиції. Найближчим часом НЦКПФР представить оновлену та доповнену з урахуваннм коментарів та побажань ринкової спільноти версію Програму фондового ринку на 2015 – 2017 роки.

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.