Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Змінилися вимоги до повідомлень про позачергові Загальні Збори АТ та купівлю значних пакетів акцій


12.02.2018 15:05

 Закон України №2210-VIII, що набрав чинності 6 січня 2018 року, змінив процедуру повідомлень про позачергові Загальні Збори акціонерів, які скликаються з ініціативи акціонерів, що мають на це право, та повідомлень про намір придбати пакет акцій, що в сумі складає понад 10% акцій АТ.

 Такі повідомлення мають  обов'язково розміщуватися в загальнодоступній інформаційній базі даних Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про ринок цінних паперів (www.stockmarket.gov.ua). Інформація для розміщення повідомлень в загальнодоступній базі даних НКЦПФР приймається уповноваженою особою - Державною установою “Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку”.

Згідно 6 частин 47 статті Закону України “Про акціонерні товариства” акціонери, які скликають позачергові загальні збори акціонерного товариства, не пізніше ніж за 30 днів до дати проведення таких зборів мають розмістити відповідне повідомлення у загальнодоступній інформаційній базі даних НКЦПФР.

Згідно 1 частини 64 статті Закону України “Про акціонерні товариства”, особи, які мають намір здійснити купівлю акцій, внаслідок чого їх доля в статутному капіталі акціонерного товариства становитиме 10 і більше відсотків, також зобов'язані не пізніше ніж за 30 днів до дати придбання відповідного пакета акцій подати товариству письмове повідомлення про свій намір та оприлюднити його.

 Оприлюднення повідомлення здійснюється шляхом надання його Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку, кожній фондовій біржі, на якій цінні папери товариства допущені до торгів, та розміщення повідомлення в загальнодоступній інформаційній базі даних НКЦПФР.

 Отримати консультацію з приводу надання послугпублікації інформаційних повідомлень  Ви можете, звернувшись до Агентства:

тел.:  (044) 287-56-70, (044) 498-38-15/16

факс.:  (044) 287-56-73

e-mail: office@smida.gov.ua 

Будемо раді відповісти на Ваші питання!

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.