ПОВІДОМЛЕННЯ

про проведення (скликання) загальних зборів акціонерного товариства

(з урахуванням доповнень порядку денного та проектів рішень, що надані акціонерами)

1

2

Повне найменуванняПриватне акціонерне товариство "Пересувна механізована колона - 508"
Ідентифікаційний код юридичної особи01354289
Місцезнаходження08300, Київська обл., місто Бориспіль, вулиця Привокзальна, будинок 76-А
Дата і час початку проведення загальних зборів25.04.2024 
Спосіб проведення загальних зборівопитування (дистанційно)
Час початку і закінчення реєстрації акціонерів для участі у загальних зборах 
Дата складення переліку акціонерів, які мають право на участь у загальних зборах22.04.2024
Проект порядку денного / порядок денний

Питання 1. Розгляд Звітів Правління про результати фінансово-господарської діяльності Товариства за 2021-2023 роки, прийняття рішення за наслідками розглядів звітів та затвердження заходів за результатами їх розглядів.

Питання 2. Розгляд Звітів Наглядової ради про результати фінансово-господарської діяльності Товариства за 2021-2023 роки, прийняття рішення за наслідками розглядів звітів та затвердження заходів за результатами їх розглядів.

Питання 3. Розгляд звітів та висновків Ревізора Товариства за 2021-2023 роки. Прийняття рішення за наслідками розгляду звітів та висновків Ревізора Товариства.

Питання 4. Розгляд і затвердження річних фінансових звітів та балансів Товариства і результатів фінансово-господарської діяльності Товариства за 2021-2023 рік.

Питання 5. Розподіл прибутку Товариства за 2021-2023 роки з урахуванням вимог, передбачених законом.

Питання 6. Про внесення змін та доповнень до статуту Товариства шляхом викладення його в новій редакції. Про прийняття, затвердження та підписання Статуту Товариства у новій редакції. Про визначення уповноваженої особи для підписання Статуту (в новій редакції) та здійснення заходів щодо його реєстрації у відповідності із законодавством, з правом передоручення третім особам виконання цих дій.

Питання 7. Про внесення змін та доповнень до внутрішніх положень Товариства шляхом викладення їх в нових редакціях: "Про Наглядову раду", "Про Правління". Про визначення уповноваженої особи для підписання внутрішніх положень. Про скасування внутрішніх положень "Про загальні збори" та "Про Ревізійну комісію (Ревізора)".

Питання 8. Припинення повноважень Ревізора Товариства.

Питання 9. Припинення повноважень Голови та членів Наглядової ради.

Питання 10. Обрання членів Наглядової ради Товариства.

Питання 11. Затвердження умов цивільно-правових договорів з членами Наглядової ради та встановлення розміру їх винагороди, обрання уповноваженої особи для підписання таких договорів з членами Наглядової ради.

Питання 12. Прийняття рішення про попереднє надання згоди на вчинення значних правочинів, що можуть вчинятися Товариством протягом одного року з дня прийняття цього рішення, надання повноважень Голові правління Приватного акціонерного товариства "Пересувна механізована колона - 508" на укладання та підписання даних правочинів (договорів), якщо ринкова вартість майна, робіт або послуг, що є предметом такого правочину, становить 25 і більше відсотків вартості активів Приватного акціонерного товариства "Пересувна механізована колона - 508" за даними фінансової звітності Товариства за 2023 рік.

Питання 13. Про збільшення розміру статутного капіталу Товариства шляхом розміщення додаткових акцій існуючої номінальної вартості за рахунок додаткових внесків без здійснення публічної пропозиції.

Питання №14. Про невикористання переважного права акціонерів на придбання акцій додаткової емісії у процесі їх розміщення.

Питання №15. Прийняття рішення про емісію акцій Товариства (із зазначенням переліку осіб, які є учасниками такого розміщення).

Питання №16. Визначення уповноваженого органу, якому надаються повноваження, визначені нормативно-правовим актом реєструвального органу, що встановлює порядок здійснення емісії акцій.

Питання №17. Визначення уповноважених осіб, яким надаються повноваження, визначені нормативно-правовим актом реєструвального органу, що встановлює порядок здійснення емісії акцій.

 

Проекти рішень (крім кумулятивного голосування) з кожного питання, включеного до проекту порядку денного

– по питанню 1. Розгляд Звітів Правління про результати фінансово-господарської діяльності Товариства за 2021-2023 роки, прийняття рішення за наслідками розглядів звітів та затвердження заходів за результатами їх розглядів.

Проект рішення №1.1.: 

1.1.1. Затвердити Звіти Правління про результати фінансово-господарської діяльності Товариства за 2021-2023 роки.

1.1.2. Роботу Правління в 2021-2023 роках визнати задовільною та такою, що відповідає меті та напрямкам діяльності Товариства і положенням його установчих документів.

1.1.3. Заходів за результатами розгляду звіту Правління не здійснювати.

Можливість підрахунку голосів та прийняття рішення з цього питання не залежить від прийняття або неприйняття рішень з попередніх питань, включених до проекту порядку денного.

– по питанню 2. Розгляд Звітів Наглядової ради про результати фінансово-господарської діяльності Товариства за 2021-2023 роки, прийняття рішення за наслідками розглядів звітів та затвердження заходів за результатами їх розглядів.

Проект рішення №2.1:

2.1.1. Затвердити Звіти Наглядової ради про результати фінансово-господарської діяльності Товариства за 2021-2023 роки.

2.1.2. Роботу Наглядової ради в 2021-2023 роках визнати задовільною та такою, що відповідає меті та напрямкам діяльності Товариства і положенням його установчих документів.

2.1.3. Заходів за результатами розгляду Звіту Наглядової ради не здійснювати.

Можливість підрахунку голосів та прийняття рішення з цього питання не залежить від прийняття або неприйняття рішень з попередніх питань, включених до проекту порядку денного.

– по питанню 3. Розгляд звітів та висновків Ревізора Товариства за 2021-2023 роки. Прийняття рішення за наслідками розгляду звітів та висновків Ревізора Товариства.

Проект рішення №3.1:

3.1.1. Затвердити звіти та висновки Ревізора за 2021-2023 роки.

3.1.2. Роботу Ревізора за 2021-2023 роки визнати задовільною та такою, що відповідає меті  та напрямкам діяльності Товариства і положенням його установчих документів.

Можливість підрахунку голосів та прийняття рішення з цього питання не залежить від прийняття або неприйняття рішень з попередніх питань, включених до проекту порядку денного.

– по питанню 4. Розгляд і затвердження річних фінансових звітів та балансів Товариства і результатів фінансово-господарської діяльності Товариства за 2021-2023 рік.

Проект рішення №4.1:

4.1.1. Затвердити річні фінансові звіти та баланси Товариства за 2021-2023 роки.

Можливість підрахунку голосів та прийняття рішення з цього питання не залежить від прийняття або неприйняття рішень з попередніх питань, включених до проекту порядку денного.

– по питанню 5. Розподіл прибутку Товариства за 2021-2023 роки з урахуванням вимог, передбачених законом.

Проект рішення №5.1:

5.1.1. Чистий прибуток, отриманий Товариством у 2021 році у сумі 718 087,20 грн. розподілити наступним чином:

– частину прибутку у сумі 35 904,00 грн. направити на формування резервного капіталу;

– частину прибутку у сумі 682 183,20 грн. залишити нерозподіленим.

5.1.2. Чистий прибуток, отриманий Товариством у 2022 році у сумі 184 089,2 тис.грн. розподілити наступним чином:

– частину прибутку у сумі 9 204,00 грн. направити на формування резервного капіталу;

– частину прибутку у сумі 174 885,20 грн. залишити нерозподіленим.

5.1.3. Чистий прибуток, отриманий Товариством у 2023 році у сумі 772 036,98 тис.грн. розподілити наступним чином:

– частину прибутку у сумі 38 602,00 грн. направити на формування резервного капіталу;

– частину прибутку у сумі 733 434,98 грн. залишити нерозподіленим.

Можливість підрахунку голосів та прийняття рішення з цього питання залежить від прийняття рішення з питання 4 проекту порядку денного.

– по питанню 6. Про внесення змін та доповнень до статуту Товариства шляхом викладення його в новій редакції. Про прийняття, затвердження та підписання Статуту Товариства у новій редакції. Про визначення уповноваженої особи для підписання Статуту (в новій редакції) та здійснення заходів щодо його реєстрації у відповідності із законодавством, з правом передоручення третім особам виконання цих дій.

Проект рішення №6.1:

6.1.1. Внести зміни та доповнення до Статуту Товариства шляхом викладення його в новій редакції. Прийняти та затвердити нову редакцію Статуту Товариства.

6.1.2. Уповноважити Голову правління Товариства підписати зазначену нову редакцію Статуту та здійснити заходи щодо реєстрації Статуту в органах державної реєстрації особисто або шляхом надання доручення третім особам.

Можливість підрахунку голосів та прийняття рішення з цього питання не залежить від прийняття або неприйняття рішень з попередніх питань, включених до проекту порядку денного.

– по питанню 7. Про внесення змін та доповнень до внутрішніх положень Товариства шляхом викладення їх в нових редакціях: "Про Наглядову раду", "Про Правління". Про визначення уповноваженої особи для підписання внутрішніх положень. Про скасування внутрішніх положень "Про загальні збори" та "Про Ревізійну комісію (Ревізора)".

Проект рішення №7.1:

7.1.1. Внести зміни та доповнення до Положень Товариства "Про Наглядову раду",  "Про Правління"  та затвердити їх в новій редакції.

7.1.2. Уповноважити Голову Правлiння Товариства підписати нові редакції Положень Товариства "Про Наглядову раду",  "Про Правління".

7.1.3. Скасувати внутрішні положення Товариства "Про загальні збори" та "Про Ревізійну комісію (Ревізора)".

Можливість підрахунку голосів та прийняття рішення з цього питання залежить від прийняття рішення з питання 7 проекту порядку денного.

– по питанню 8. Припинення повноважень Ревізора Товариства.

Проект рішення №8.1:

8.1.1. Припинити повноваження Ревізора Товариства Дворецької Мiлани Iгорівни.

Можливість підрахунку голосів та прийняття рішення з цього питання не залежить від прийняття або неприйняття рішень з попередніх питань, включених до проекту порядку денного.

– по питанню 9. Припинення повноважень Голови та членів Наглядової ради.

Проект рішення №9.1:

9.1.1. Припинити повноваження Голови та членів Наглядової ради Товариства:

– Голова Наглядової ради – Шалiмов Iгор Володимирович;

– Заступник Голови Наглядової ради Корницька Вiра Леонiдiвна;

– Член Наглядової Ради – Колодяжний Микола Володимирович.

Можливість підрахунку голосів та прийняття рішення з цього питання не залежить від прийняття або неприйняття рішень з попередніх питань, включених до проекту порядку денного.

– по питанню 10. Обрання членів Наглядової ради Товариства.

Проект рішення №10.1:

10.1.1. Обрати до складу Наглядової ради Товариства строком на 3 роки:

– Шалiмов Iгор Володимирович (представник акціонера Шалімова Володимира Ілліча);

– Корницька Вiра Леонiдiвна (представник акціонера Шалімова Володимира Ілліча);

– Колодяжний Микола Володимирович (представник акціонера Шалімова Володимира Ілліча).

Можливість підрахунку голосів та прийняття рішення з цього питання залежить від прийняття рішення з питання 9 проекту порядку денного.

– по питанню 11. Затвердження умов цивільно-правових договорів з членами Наглядової ради та встановлення розміру їх винагороди, обрання уповноваженої особи для підписання таких договорів з членами Наглядової ради.

Проект рішення №11.1:

11.1.1. Затвердити умови цивільно-правових договорів, що укладатимуться з членами Наглядової ради.

11.1.2. Встановити що члени Наглядової ради виконують свої обов'язки безоплатно.

11.1.3. Уповноважити Голову Правлiння Товариства підписати цивільно-правові договори з членами Наглядової ради.

Можливість підрахунку голосів та прийняття рішення з цього питання залежить від прийняття рішення з питання 10 проекту порядку денного.

– по питанню 12. Прийняття рішення про попереднє надання згоди на вчинення значних правочинів, що можуть вчинятися Товариством протягом одного року з дня прийняття цього рішення, надання повноважень Голові правління Приватного акціонерного товариства "Пересувна механізована колона - 508" на укладання та підписання даних правочинів (договорів), якщо ринкова вартість майна, робіт або послуг, що є предметом такого правочину, становить 25 і більше відсотків вартості активів Приватного акціонерного товариства "Пересувна механізована колона - 508" за даними фінансової звітності Товариства за 2023 рік.

Проект рішення №12.1:

12.1.1. Надати попередню згоду на вчинення значних правочинів (укладання та підписання), які можуть вчинятись Товариством у період з 25.04.2024 року по 24.04.2025 року, якщо ринкова вартість майна або послуг, що може бути предметом даних правочинів перевищує 25 відсотків вартості активів Товариства за даними річної фінансової звітності за 2023 рік, а саме:

- правочинів по відчуженню Товариством виробленої ним продукції, сукупна гранична вартість цих правочинів не повинна перевищувати суму 300 000 000,00 грн. (триста мільйонів гривень 00 копійок);

- правочинів по придбанню Товариством оборотних засобів, включаючи сировину, паливо, матеріали, енергоресурси, газ, товари, машини, обладнання, комплектуючі та інше майно - сукупна гранична вартість цих правочинів не повинна перевищувати суму 300 000 000,00 грн. (триста мільйонів гривень 00 копійок);

- правочини по розпорядженню Товариством об’єктами нерухомого майна (відчуження, продаж, передача в користування третіх осіб, в оренду, інше розпорядження майном), – сукупна гранична вартість цих правочинів не повинна перевищувати суму 300 000 000,00 грн. (триста мільйонів гривень 00 копійок);

- правочини по розпорядженню Товариством об’єктами рухомого майна (відчуження, продаж, передача в користування третіх осіб, в оренду інше розпорядження майном), – сукупна гранична вартість цих правочинів не повинна перевищувати суму 300 000 000,00 грн. (триста мільйонів гривень 00 копійок);

- правочини щодо придбання Товариством у власність нерухомого майна (договори купівлі – продажу, договори міни, інше придбання), - сукупна гранична вартість цих правочинів не повинна перевищувати суму 300 000 000,00 грн. (триста мільйонів гривень 00 копійок);

- правочини, направлені на надання Товариством грошових коштів (договори позики, договори фінансової допомоги тощо), – сукупна гранична вартість цих правочинів не повинна перевищувати суму 300 000 000,00 грн. (триста мільйонів гривень 00 копійок);

- правочини щодо придбання Товариством у власність рухомого майна (договори купівлі – продажу, договори міни, інше придбання) – сукупна гранична вартість цих правочинів не повинна перевищувати суму 300 000 000,00 грн. (триста мільйонів гривень 00 копійок);

- правочини щодо оренди Товариством (отримання Товариством в строкове платне користування) об’єктів нерухомого майна, - сукупна гранична вартість цих правочинів не повинна перевищувати суму 300 000 000,00 грн. (триста мільйонів гривень 00 копійок);

- правочини щодо оренди Товариством (отримання Товариством в строкове платне користування) рухомого майна, - сукупна гранична вартість цих правочинів не повинна перевищувати суму 300 000 000,00 грн. (триста мільйонів гривень 00 копійок);

- правочини щодо замовлення та отримання Товариством проектних робіт, підрядних робіт, будівельних робіт та інших робіт (договори проектування, підряду, генерального підряду та інші), - сукупна гранична вартість цих правочинів не повинна перевищувати суму 300 000 000,00 грн. (триста мільйонів гривень 00 копійок);

- правочини, направлені на замовлення та отримання Товариством послуг (договори про замовлення послуг тощо), – сукупна гранична вартість цих правочинів не повинна перевищувати суму 300 000 000,00 грн. (триста мільйонів гривень 00 копійок);

- правочини, направлені на надання Товариством послуг, виконання Товариством робіт (договори про надання послуг, виконання робіт тощо), сукупна гранична вартість цих правочинів не повинна перевищувати суму 300 000 000,00 грн. (триста мільйонів гривень 00 копійок);

- правочини щодо отримання Товариством в управління нерухомого майна -   сукупна гранична вартість цих правочинів не повинна перевищувати суму 300 000 000,00 грн. (триста мільйонів гривень 00 копійок);

- правочини  доручення, комісії, укладені Товариством в якості повіреного сукупна гранична вартість цих правочинів не повинна перевищувати суму 300 000 000,00 грн. (триста мільйонів гривень 00 копійок);

- правочини доручення, комісії, укладені Товариством в якості довірителя, сукупна гранична вартість цих правочинів не повинна перевищувати суму 300 000 000,00 грн. (триста мільйонів гривень 00 копійок);

- правочини щодо отримання Товариством в орендне користування земельних ділянок, сукупна гранична вартість цих правочинів не повинна перевищувати суму 300 000 000,00 грн. (триста мільйонів гривень 00 копійок);

- правочини з придбання та відчуження Товариством цінних паперів, - сукупна гранична вартість цих правочинів не повинна перевищувати суму 300 000 000,00 грн. (триста мільйонів гривень 00 копійок);

- правочини, направлені на забезпечення участі Товариства у статутних капіталах інших суб’єктів господарської діяльності, у тому числі здійснення внесків до статутних капіталів інших господарських товариств, сукупна гранична вартість цих правочинів не повинна перевищувати суму 300 000 000,00 грн. (триста мільйонів гривень 00 копійок);

але не обмежуючись даними видами правочинів.

12.1.2. Уповноважити Голову правління Приватного акціонерного товариства "Пересувна механізована колона - 508" на укладання та підписання від імені Товариства значних правочинів (договорів), що зазначені в пункті 12.1.1. цього рішення.

12.1.3. Уповноважити Голову правління Приватного акціонерного товариства "Пересувна механізована колона - 508" на підписання і подання відповідної тендерної пропозиції, укладання та підписання від імені Товариства значних правочинів (договорів), що зазначені у пункті 12.1.1 цього рішення, у разі проведення процедур публічних закупівель по ним.

Можливість підрахунку голосів та прийняття рішення з цього питання не залежить від прийняття або неприйняття рішень з попередніх питань, включених до проекту порядку денного.

– по питанню 13. Про збільшення розміру статутного капіталу Товариства шляхом розміщення додаткових акцій існуючої номінальної вартості за рахунок додаткових внесків без здійснення публічної пропозиції.

Проект рішення 13.1:

13.1.1. Збільшити   розмір    статутного   капіталу   Товариства   на 1 019 450,00 грн. (один мільйон дев'ятнадцять тисяч чотириста п'ятдесят гривень нуль копійок) за   рахунок розміщення 4 077 800 (чотири мільйони вісімсот) штук простих іменних акцій Товариства існуючої номінальної вартості 0,25 грн. (нуль гривень двадцять п'ять копійок) кожна за рахунок додаткових внесків без здійснення публічної пропозиції.

Можливість підрахунку голосів та прийняття рішення з цього питання не залежить від прийняття або неприйняття рішень з попередніх питань, включених до проекту порядку денного.

– по питанню №14. Про невикористання переважного права акціонерів на придбання акцій додаткової емісії у процесі їх розміщення.

Проект рішення 14.1:

14.1.1. Прийняти рішення про невикористання переважного права акціонерів на придбання акцій додаткової емісії у процесі їх розміщення.

Можливість підрахунку голосів та прийняття рішення з цього питання залежить від прийняття рішення з питання 13 проекту порядку денного.

– по питанню №15. Прийняття рішення про емісію акцій Товариства (із зазначенням переліку осіб, які є учасниками такого розміщення).

Проект рішення 15.1:

15.1.1. Прийняти рішення про емісію 4 077 800 (чотири мільйони вісімсот) штук простих іменних акцій існуючої номінальної вартості 0,25 грн. (нуль гривень двадцять п'ять копійок) кожна, загальною номінальною вартістю 1 019 450,00 грн (один мільйон дев'ятнадцять тисяч чотириста п'ятдесят гривень нуль копійок) – Додаток №1 до цього протоколу.

15.1.2. Затвердити список учасників розміщення акцій, що зазначений в Рішенні про емісію (Додаток №1 до цього протоколу).

Можливість підрахунку голосів та прийняття рішення з цього питання залежить від прийняття рішення з питання 13 проекту порядку денного.

– по питанню №16. Визначення уповноваженого органу, якому надаються повноваження, визначені нормативно-правовим актом реєструвального органу, що встановлює порядок здійснення емісії акцій.

Проект рішення 16.1:

16.1.1. Надати Наглядовій раді повноваження щодо:

• визначення (затвердження) ціни розміщення акцій у процесі емісії;

• залучення до розміщення інвестиційної фірми, що здійснює андерайтинг або діяльність з розміщення з наданням гарантії, або діяльність з розміщення без надання гарантії;

• прийняття рішення про дострокове закінчення розміщення у процесі емісії акцій (у разі якщо на  запланований обсяг акцій  укладено договори з першими власниками та акції повністю оплачено);

• затвердження результатів укладення договорів з першими власниками у процесі емісії акцій;

• затвердження результатів емісії акцій;

• затвердження звіту про результати емісії акцій;

• прийняття рішення про відмову від емісії акцій;

• повернення внесків, внесених в оплату за акції, у разі визнання емісії недійсною або незатвердження в установлені законодавством строки результатів емісії акцій органом емітента, уповноваженим приймати таке рішення, або невнесення/непроведення державної реєстрації в установлені законодавством строки змін до статуту щодо збільшення розміру статутного капіталу, або у разі прийняття рішення про відмову від емісії акцій;

• внесення змін до рішення про емісію акцій в частині неістотних параметрів випуску акцій.

Можливість підрахунку голосів та прийняття рішення з цього питання залежить від прийняття рішення з питання 13 проекту порядку денного.

– по питанню №17. Визначення уповноважених осіб, яким надаються повноваження, визначені нормативно-правовим актом реєструвального органу, що встановлює порядок здійснення емісії акцій.

Проект рішення 17.1:

17.1.1. Визначити Голову Правління Товариства уповноваженою особою Товариства, якому надаються повноваження:

• проводити дії щодо забезпечення розміщення акцій;

• проводити дії щодо здійснення обов’язкового викупу акцій у акціонерів, які реалізують право вимагати здійснення викупу Товариством належних їм акцій.

Можливість підрахунку голосів та прийняття рішення з цього питання залежить від прийняття рішення з питання 13 проекту порядку денного.

 

URL-адреса вебсайту, на якій розміщено інформацію, зазначену в частині третій статті 47 Закону України "Про акціонерні товариства""https://01354289.emitent.net.ua
Порядок ознайомлення акціонерів з матеріалами, з якими вони можуть ознайомитися під час підготовки до загальних зборів, та посадова особа акціонерного товариства, відповідальна за порядок ознайомлення акціонерів з документами

З документами, необхідними для прийняття рішень з питань порядку денного Загальних зборів, акціонери Товариства та їх представники можуть ознайомитися з дати надіслання акціонерам даного повідомлення до дати проведення Загальних зборів шляхом направлення Товариством документів акціонеру на його запит засобами електронної пошти.

Кожен акціонер має право отримати, а Товариство зобов'язане на його запит надати в формі електронних документів (копій документів), безкоштовно документи, з якими акціонери можуть ознайомитися під час підготовки до загальних зборів. 

Запит акціонера на ознайомлення з документами, необхідними акціонерам для прийняття рішень з питань порядку денного, має бути підписаний кваліфікованим електронним підписом такого акціонера (іншим засобом, що забезпечує ідентифікацію та підтвердження направлення документу особою) та направлений на адресу електронної пошти pmk508@ukr.net. У разі отримання належним чином оформленого запиту від акціонера, особа, відповідальна за ознайомлення акціонерів з відповідними документами, направляє такі документи на адресу електронної пошти акціонера, з якої направлено запит із засвідченням документів кваліфікованим електронним підписом.

Товариство до дати проведення Загальних зборів надає відповіді на запитання акціонерів щодо питань, включених до порядку денного Загальних зборів. Відповідні запити направляються акціонерами на адресу електронної пошти pmk508@ukr.net із зазначенням ім’я (найменування) акціонера, який звертається, кількості, типу та/або класу належних йому акцій, змісту запитання та засвідченням такого запиту кваліфікованим електронним підписом (іншим засобом, що забезпечує ідентифікацію та підтвердження направлення документу особою). Відповіді на запити акціонерів направляються на адресу електронної пошти акціонера, з якої надійшов належним чином оформлений запит, із засвідченням відповіді кваліфікованим електронним підписом уповноваженої особи. Товариство може надати одну загальну відповідь на всі запитання однакового змісту.

Відповідальним за порядок ознайомлення акціонерів із документами, необхідними для прийняття рішень з питань порядку денного Загальних зборів, є Голова Правління   ПрАТ "ПМК - 508" – Крилач Володимир Іванович. Контактний телефон: (0459) 57-11-67.

 

Інформація про права, надані акціонерам відповідно до вимог статей 27 і 28 Закону України "Про акціонерні товариства, якими вони можуть користуватися після отримання повідомлення про проведення загальних зборів, а також строк, протягом якого такі права можуть використовуватися

Кожен акціонер має право користуватися правами, а саме: 

– ознайомлюватися з інформацією та документами, необхідними для прийняття рішень з питань порядку денного;

– внести пропозиції щодо питань, включених до проекту порядку денного загальних зборів, а також щодо нових кандидатів до складу органів товариства, кількість яких не може перевищувати кількісного складу кожного з органів;

– ознайомитися з проектом договору про викуп Товариством акцій (у разі якщо порядок денний Зборів передбачає голосування з питань, визначених ст.102 Закону України "Про акціонерні товариства");

– до дати проведення Зборів отримати письмову відповідь на письмові запитання щодо питань, включених до проекту порядку денного загальних зборів та порядку денного загальних зборів;

– отримати повідомлення про зміни у порядку денному зборів (повідомлення направляється Товариством акціонерам не пізніше ніж за 10 днів до дати проведення Зборів);

– оскаржити рішення Товариства про відмову у включенні його пропозицій до проекту порядку денного;

– реалізувати своє право на управління товариством шляхом участі у загальних зборах та голосування шляхом подання бюлетенів депозитарній установі, яка обслуговує рахунок в цінних паперах такого акціонера, на якому обліковуються належні акціонеру акції товариства;

– отримання дивідендів;

– отримання у разі ліквідації товариства частини його майна або вартості частини майна товариства;

 

Порядок надання акціонерами пропозицій до проекту порядку денного загальних зборів

Кожний акціонер має право внести пропозиції щодо питань, включених до проекту порядку денного зборів Товариства, а також щодо нових кандидатів до складу органів Товариства, кількість яких не може перевищувати кількісного складу кожного з органів. Пропозиції вносяться не пізніше ніж за 20 днів до дати проведення зборів Товариства, а щодо кандидатів до складу органів товариства - не пізніше ніж за 7 днів до дати проведення загальних зборів. 

Пропозиції щодо включення нових питань до проекту порядку денного повинні містити відповідні проекти рішень з цих питань.

Пропозиція до проекту порядку денного загальних зборів направляється із зазначенням реквізитів акціонера, який її вносить, кількості, типу та/або класу належних йому акцій, змісту пропозиції, що може включати нові питання до проекту порядку денного та/або нові проекти рішень, а також кількості, типу та/або класу акцій, що належать кандидату, який пропонується таким акціонером до складу органів Товариства.

У разі подання акціонером пропозиції до проекту порядку денного загальних зборів щодо дострокового припинення повноважень голови виконавчого органу одночасно обов'язково подається пропозиція щодо кандидатури для обрання голови виконавчого органу Товариства чи призначення особи, яка тимчасово здійснюватиме його повноваження.

Пропозиції акціонерів до проекту порядку денного загальних зборів вносяться лише шляхом внесення нових проектів рішень з питань, включених до проекту порядку денного, та нових питань разом з проектами рішень з цих питань, а також шляхом включення запропонованих акціонерами кандидатів до складу органів Товариства до списку кандидатів, що виносяться на голосування на загальних зборах. 

Пропозиція до проекту порядку денного зборів подається на ім'я Товариства за адресою: 08300, Київська обл., місто Бориспіль, вулиця Привокзальна, будинок 76-А в письмовій формі, або засобами електронної пошти на адресу pmk508@ukr.net при цьому пропозиція обов'язково засвідчується кваліфікованим електронним підписом акціонера (його представника) та/або іншим засобом електронної ідентифікації, що відповідає вимогам, визначеним Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

 

Порядок участі та голосування на загальних зборах за довіреністю

Для реєстрації акціонерів (їх представників) для участі у Загальних зборах таким акціонером (представником акціонера) подаються бюлетені для голосування депозитарній установі, яка обслуговує рахунок в цінних паперах такого акціонера, на якому обліковуються належні акціонеру акції Товариства на дату складення переліку акціонерів, які мають право на участь у Загальних зборах. Разом із бюлетенями для голосування акціонеру (представнику акціонера) необхідно надати депозитарній установі паспорт (засвідчену належним чином копію), для можливості його ідентифікації та верифікації депозитарною установою, а представнику акціонера також документ, що підтверджує його повноваження (засвідчену належним чином копію). Депозитарна установа може вимагати у акціонера (представника акціонера) також інші документи, необхідні для його ідентифікації та верифікації, відповідно із положенням договору, укладеного між акціонером та такою депозитарною установою та/або законодавством про депозитарну систему та/або законодавством, що регулює порядок дистанційного проведення загальних зборів.

У разі відмови депозитарної установи у прийнятті бюлетеня для голосування, акціонер (його представник) має право до завершення голосування на загальних зборах направити бюлетень для голосування, оригінал або належно засвідчену копію відмови депозитарної установи у прийнятті бюлетеня для голосування, а також оригінали та/або належним чином засвідчені копії документів, що підтверджують особу акціонера (представника акціонера), повноваження представника акціонера (у разі підписання бюлетеня для голосування представником акціонера) на адресу електронної пошти, зазначену в повідомленні про проведення загальних зборів, на яку акціонер може направити запит щодо ознайомлення з матеріалами під час підготовки до загальних зборів та/або запитання щодо порядку денного загальних зборів та/або направити пропозиції до порядку денного загальних зборів та проектів рішень. У такому разі акціонер (його представник) одночасно направляє копію відмови депозитарної установи у прийнятті бюлетеня для голосування до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку. Реєстраційна комісія та лічильна комісія загальних зборів в межах своєї компетенції здійснюють аналіз документів, поданих у цьому випадку відповідно до Порядку.

Представником акціонера на Загальних зборах може бути фізична особа або уповноважена особа юридичної особи, а також уповноважена особа держави чи територіальної громади. 

Представником акціонера – фізичної чи юридичної особи на Загальних зборах може бути інша фізична особа або уповноважена особа юридичної особи, а представником акціонера – держави чи територіальної громади – уповноважена особа органу, що здійснює управління державним чи комунальним майном. 

Акціонер має право призначити свого представника постійно або на певний строк. 

Довіреність на право участі та голосування на Загальних зборах, видана фізичною особою, посвідчується нотаріусом або іншими посадовими особами, які вчиняють нотаріальні дії, а також може посвідчуватися депозитарною установою у встановленому Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку порядку. Довіреність на право участі та голосування на Загальних зборах від імені юридичної особи видається її органом або іншою особою, уповноваженою на це її установчими документами. 

Довіреність на право участі та голосування на Загальних зборах може містити завдання щодо голосування, тобто перелік питань, порядку денного Загальних зборів із зазначенням того, як і за яке (проти якого) рішення потрібно проголосувати. Якщо довіреність не містить завдання щодо голосування, представник вирішує всі питання щодо голосування на Загальних зборах на свій розсуд. 

Акціонер має право видати довіреність на право участі та голосування на Загальних зборах декільком своїм представникам. 

У разі подання бюлетенів декількома представниками депонента, здійснюється ідентифікація та реєстрація того представника, довіреність якому була видана пізніше.

Якщо для участі в Загальних зборах шляхом направлення бюлетенів для голосування здійснили декілька представників акціонера, яким довіреність видана одночасно, для участі в Загальних зборах допускається той представник, який надав бюлетень першим. 

Надання довіреності на право участі та голосування на Загальних зборах не виключає право участі на цих Загальних зборах акціонера, який видав довіреність, замість свого представника. 

Акціонер має право у будь-який час до закінчення строку, відведеного для голосування на Загальних зборах відкликати чи замінити свого представника на Загальних зборах, повідомивши про це депозитарну установу, яка обслуговує рахунок в цінних паперах такого акціонера, на якому обліковуються належні акціонеру акції Товариства, або взяти участь у Загальних зборах особисто. 

Повідомлення акціонером про заміну або відкликання свого представника може здійснюватися за допомогою засобів електронного зв’язку відповідно до законодавства про електронний документообіг. 

Голосування на Загальних зборах з питань порядку денного проводиться виключно з використанням бюлетеня для голосування (щодо інших питань порядку денного, крім обрання органів товариства).

Голосування на Загальних зборах з відповідних питань порядку денного розпочинається з моменту розміщення на веб-сайті Товариства https://01354289.emitent.net.ua бюлетеня для голосування. 

Голосування на Загальних зборах завершується о 18 годині 00 хвилин 25.04.2024 року.

Акціонер в період проведення голосування може надати депозитарній установі, яка обслуговує рахунок в цінних паперах такого акціонера, на якому обліковуються належні акціонеру акції Товариства, лише один бюлетень для голосування з одних і тих самих питань порядку денного. 

У разі якщо бюлетень для голосування складається з кількох аркушів, кожен аркуш підписується акціонером (представником акціонера) (дані вимоги не застосовуються у випадку засвідчення бюлетеня кваліфікованим електронним підписом акціонера (його представника). 

Кількість голосів акціонера в бюлетені для голосування зазначається акціонером на підставі даних отриманих акціонером від депозитарної установи, яка обслуговує рахунок в цінних паперах такого акціонера, на якому обліковуються належні акціонеру акції Товариства. 

Бюлетень для голосування на Загальних зборах засвідчується одним з наступних способів за вибором акціонера: 

1) за допомогою кваліфікованого електронного підпису акціонера (його представника); 

2) нотаріально, за умови підписання бюлетеня в присутності нотаріуса або посадової особи, яка вчиняє нотаріальні дії; 

3) депозитарною установою, яка обслуговує рахунок в цінних паперах такого акціонера, на якому обліковуються належні акціонеру акції товариства, за умови підписання бюлетеня в присутності уповноваженої особи депозитарної установи. 

 

Дата і час початку та завершення голосування за допомогою авторизованої електронної системи 
Дата і час початку та завершення надсилання до депозитарної установи бюлетенів для голосування

Початок: 15.04.2024 11:00 

Завершення: 25.04.2024 18:00

Дані про мету зменшення розміру статутного капіталу та спосіб, у який буде проведено таку процедуруІнформація не надається, тому що питання про зменшення статутного капіталу не включно до проекту порядку денного цих зборів.
Інші відомості, передбачені законодавством

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ПРОВЕДЕННЯ РІЧНИХ ЗАГАЛЬНИХ ЗБОРІВ АКЦІОНЕРІВ

Приватного акціонерного товариства "Пересувна механізована колона - 508"

(з урахуванням доповнень порядку денного та проектів рішень, що надані акціонерами)

 

Повне найменування товариства – Приватне акціонерне товариство "Пересувна механізована колона - 508" (надалі – Товариство, ідентифікаційний код 01354289). Місцезнаходження товариства – 08300, Київська обл., місто Бориспіль, вулиця Привокзальна, будинок 76-А.

Рішення про скликання річних загальних зборів акціонерів ПрАТ "ПМК - 508" та їх дистанційне проведення (далі – Загальні збори) прийнято Наглядовою радою Товариства (рішення №07-03/24-1 від 07.03.2024 року) відповідно до Закону України "Про акціонерні товариства" та рішень Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, прийнятих у період дії воєнного стану.

25.04.2024 року – дата дистанційного проведення Загальних зборів (дата завершення голосування), що будуть проведені у відповідності до "Порядку скликання та проведення дистанційних загальних зборів акціонерів" затвердженого Рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 06 березня 2023 року №236 (далі – Порядок). Спосіб проведення загальних зборів – дистанційні загальні збори.

Дата складення переліку акціонерів, які мають право на участь у Загальних зборах:   22.04.2024 року (станом на 23 годину).

Дата розміщення бюлетенів для голосування у вільному для акціонерів доступі: 15.04.2024 р. (щодо питань крім обрання посадових осіб Товариства) та 19.04.2024 р (щодо питань обрання посадових осіб Товариства) на веб-сайті Товариства за адресою: https://01354289.emitent.net.ua.

Дата і час початку та завершення надсилання до депозитарної установи бюлетенів для голосування: бюлетені для голосування надсилаються до депозитарних установ з 15.04.2024 р. до 18 години 00 хвилин дати завершення голосування 25.04.2024 року.

 

Інформація про взаємозв’язок між визначеними питаннями, включеними до проекту порядку денного – пов'язаними є питання: 5 та 4; 7 та 6; 10 та 9; 11 та 10; 14 та 13; 15 та 13; 16 та 13; 17 та 13. Існує вірогідність виникнення неможливості підрахунку голосів та прийняття рішення з одного визначеного питання проекту порядку денного у разі неприйняття рішення або прийняття взаємовиключного рішення з попереднього визначеного питання проекту порядку денного.

 

Адреса сторінки на веб-сайті Товариства: https://01354289.emitent.net.ua, на якій розміщена інформація з проектами рішень щодо кожного з питань, включених до порядку денного Загальних зборів, повідомлення про проведення Загальних зборів, а також інформація, зазначена у пункті 38 Порядку. 

 

Інформація щодо необхідності укладення договорів з депозитарними установами особами, яким рахунок в цінних паперах депозитарною установою відкрито на підставі договору з емітентом для забезпечення реалізації права на участь у дистанційних загальних зборах.

Товариство повідомляє, що особам, яким рахунок в цінних паперах депозитарною установою відкрито на підставі договору з емітентом, про необхідність укласти договір з депозитарними установами для забезпечення реалізації права на участь у дистанційних Загальних зборах Товариства.

 

Інформація про загальну кількість акцій та голосуючих акцій станом на дату складання переліку осіб, яким надсилається повідомлення про проведення загальних зборів: згідно переліку акціонерів за станом на 12.03.2024 р., яким надсилається повідомлення про проведення загальних зборів акціонерів, наданого ПАТ "Національний депозитарій України", загальна кількість простих акцій становить 2 384 000 штук, кількість голосуючих акцій становить 2 098 034 штук.

 

Номер та дата рішення ради (виконавчого органу, якщо створення ради не передбачено) акціонерного товариства про затвердження повідомлення89 від 09.04.2024
Дата складання повідомлення12.04.2024

ОСНОВНІ ПОКАЗНИКИ ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ (ТИС.ГРН.) 

Найменування показника

період

звітний  

2023 р.

звітний

2022 р.

звітний

2021 р.

попередній

2020 р.

Усього активів 

27 865

33 949

43 039

49 433

Основні засоби (за залишковою вартістю)

5 493

6 662

8 216

7 005

Запаси 

13 685

18 752

16 309

17 917

Сумарна дебіторська заборгованість

5 145

5 013

13 524

18 741

Грошові кошти та їх еквіваленти 

1 556

1 086

1 430

1 780

Нерозподілений прибуток (непокритий збиток)

3 606

2 873

2 698

2 016

Власний капітал 

4 459

3 687

3 503

2 785

Зареєстрований (пайовий/статутний) капітал

596

596

596

596

Довгострокові зобов'язання і забезпечення 

-

-

-

-

Поточні зобов'язання і забезпечення 

24 406

30 262

39 536

46 648

Чистий фінансовий результат: прибуток (збиток)

772

184

718

363

Середньорічна кількість акцій (шт.) 

2 384 000

2 384 000

2 384 000

2 384 000

Чистий прибуток (збиток) на одну просту акцію (грн)

0,32

0,08

0,30

0,15