Повідомлення про проведення Загальних зборів акціонерів ПрАТ ФФ «ВІОЛА»

ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО ФАРМАЦЕВТИЧНА ФАБРИКА «ВІОЛА»

(далі – ПрАТ ФФ «ВІОЛА», Товариство)

(код ЄДРПОУ 01973472; місцезнаходження: 69063, м. Запоріжжя, Академіка Амосова, 75)

повідомляє про проведення Загальних зборів акціонерів

Дата та час проведення Загальних зборів акціонерів (далі - Загальні збори акціонерів): «23» квітня 2019 року о 12-00 годині.

Місце проведення Загальних зборів акціонерів: 69050, м. Запоріжжя, вул. Складська, 4, четвертий поверх, конференц-зал. 

Реєстрація акціонерів для участі у Загальних зборах акціонерів відбуватиметься «23»  квітня 2019 року з 11-30 до 12-00 години за місцем проведення Загальних зборів. Для реєстрації необхідно мати при собі документ, що посвідчує особу, а представникам акціонерів – документи, які надають їм право участі у Загальних зборах акціонерів, відповідно до чинного законодавства України.

Дата складення переліку акціонерів, які мають право на участь у Загальних зборах,- «17» квітня 2019 року станом на 24-00 годину.

Перелік питань разом з проектом рішень (крім кумулятивного голосування) щодо кожного з питань, включених до проекту порядку денного:

  1. Обрання лічильної комісії.

Проект рішення: Обрати лічильну комісію у складі Твердохліб А. А. – голова комісії, Захарова С.О.  – член комісії для здійснення підрахунку голосів акціонерів під час голосування на Загальних зборах.

  1. Звіт  Правління Товариства про результати фінансово-господарської діяльності  Товариства за 2018 рік, прийняття рішення за наслідками його розгляду.

Проект рішення: Затвердити звіт Правління про результати фінансово-господарської діяльності  Товариства за 2018 рік.

  1. Звіт Наглядової ради Товариства,  прийняття рішення за наслідками його розгляду.

Проект рішення: Затвердити звіт Наглядової ради Товариства про результати діяльності Товариства за 2018 рік.

  1. Звіт Ревізійної комісії  Товариства та прийняття рішення за наслідками його розгляду.

Проект рішення: Затвердити звіт Ревізійної комісії Товариства про результати перевірки фінансово-господарської діяльності Товариства за 2018 рік.

  1. Затвердження річного звіту Товариства про фінансові результати та балансу Товариства за 2018 рік.

Проект рішення: Затвердити річний звіт ПрАТ ФФ «ВІОЛА» про фінансові результати та баланс Товариства за 2018 рік.

  1. Затвердження порядку розподілу прибутку Товариства.

Проект рішення: Затвердити наступний порядок розподілу прибутку ПрАТ ФФ «ВІОЛА» за 2018 рік у розмірі 29 380 663,01 гривень:

            1. Здійснити виплату дивідендів  у сумі  21 634 350,00 гривень, з розрахунку 950,00 гривень на одну акцію. Виплату дивідендів здійснити в строк до «23»  жовтня 2019 р., пропорційно часткам у статутному капіталі Товариства, що належать кожному акціонеру.

Встановити наступний спосіб виплати дивідендів – безпосередньо акціонерам, шляхом перерахування на   їх поточні рахунки або виплата через касу ПрАТ ФФ «ВІОЛА». Конкретний спосіб отримання дивідендів  акціонери зазначають у заявах, наданих Товариству. Сплату податків та обов’язкових платежів з сум дивідендів, що підлягають виплаті кожному акціонеру, здійснити у відповідності з вимогами діючого законодавства України.

2. Суму прибутку у розмірі  7 746 313,01  гривень залишити  в розпорядженні Товариства з метою поповнення обігових коштів.

  1.  Прийняття рішення про попереднє надання згоди на вчинення значних правочинів, які можуть вчинятись Товариством.

Проект рішення: Прийняти рішення про попереднє надання згоди на вчинення значних правочинів, які можуть вчинятися Товариством до 23.04.2020 року, сукупна гранична вартість кожного з правочинів,  не повинна перевищувати:

- для правочину купівлі-продажу (поставки) товарів, робіт та послуг, які є предметом діяльності Товариства - 100  млн. гривень,

- для правочину  на закупівлю Товариством сировини (основної та допоміжної), допоміжних матеріалів (тари, пакування)  - 100 млн. гривень,

- для  правочину на придбання Товариством спирту етилового - 100 млн. гривень,

- для правочину купівлі-продажу нерухомого майна – 15 млн. гривень,

- для кредитного договору - 15 млн. гривень,

- для договору застави - 25 млн. гривень,

- для правочинів постачання (купівлі-продажу) продукції, що укладаються з ТОВ ФК «ВІОЛА» - 250 млн. гривень.

8.     Припинення повноважень членів Наглядової ради.

Проект рішення: Припинити повноваження Наглядової ради Товариства у складі:

1. Софійченко Віталій Сергійович;

2. Голубенко Ірина Вікторівна;

3. Андреєва Інна Миколаївна.

9.     Обрання членів Наглядової ради.

10.  Затвердження умов цивільно-правових договорів з членами Наглядової ради, трудових договорів (контрактів), що укладатимуться з ними, встановлення розміру їх винагороди, обрання особи, уповноваженої на підписання договорів (контрактів) з членами Наглядової ради.

Проект рішення: 1. Укласти з 23.04.2019р. з членами  Наглядової ради:

- Софійченко В.С. - трудовий договір (контракт) з винагородою у розмірі 1 740 100,00 гривень на місяць,

- Морозом С.І. -  трудовий договір (контракт) з винагородою у розмірі 362 100,00 гривень на місяць,

- Андреєвою І.М. - цивільно-правовий договір на безоплатній основі.

2. Права та обов’язки членів Наглядової ради у трудових договорах (контрактах) та цивільно-правових договорах встановити відповідно до Статуту ПрАТ ФФ «ВІОЛА» та Положення «Про Наглядову Раду», доручити підписання договорів Голові Загальних зборів.

11. Припинення повноважень членів Ревізійної комісії.

Проект рішення: Припинити повноваження Ревізійної комісії Товариства у складі:

1. Горак Олексій Володимирович;

2. Чепель Петро Володимирович.

  1. Обрання членів Ревізійної комісії.
  2.  Затвердження умов трудових договорів (контрактів) з членами Ревізійної комісії, що укладатимуться з ними, встановлення розміру їх винагороди, обрання особи, уповноваженої на підписання договорів (контрактів) з членами Ревізійної комісії.

Проект рішення:

1. Укласти з 23.04.2019р. з членами Ревізійної комісії:

  1. Права та обов’язки членів Ревізійної комісії у трудових договорах (контрактах встановити відповідно до Статуту ПрАТ ФФ «ВІОЛА» та Положення «Про Ревізійну комісію», доручити підписання договорів Голові Загальних зборів.
  1. Внесення змін до Статуту Товариства шляхом викладення його в новій редакції та затвердження нової редакції Статуту Товариства. Визначення особи, уповноваженої на підписання нової редакції Статуту Товариства та  визначення особи, уповноваженої на здійснення дій щодо державної реєстрації  Статуту Товариства в новій редакції.

Проект рішення: 1. Внести зміни до Статуту Товариства шляхом викладення його в новій (десятій) редакції та зареєструвати в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

2. Затвердити Статут в новій (десятій) редакції з урахуванням внесених змін.

3. Уповноважити Голову Загальних зборів Товариства на підписання Статуту Товариства в новій редакції.

4. Уповноважити Голову Правління або особу, що виконує його обов’язки, за власним розсудом визначити осіб, які будуть вчиняти дії, пов’язані з державною реєстрацією Статуту Товариства в новій редакції відповідно до чинного законодавства України.

Адреса власного веб-сайту, на якому розміщена інформація з проектом рішень щодо кожного з питань, включених до проекту порядку денного, а також інформація, зазначена в частині четвертій статті 35 Закону України «Про акціонерні товариства»: http://viola.pat.ua

Відповідно до ст. 36 Закону України «Про акціонерні товариства», від дати надсилання повідомлення про проведення Загальних зборів до дати проведення Загальних зборів акціонери Товариства мають право ознайомитися з документами, необхідними для прийняття рішень з питань порядку денного Загальних зборів акціонерів, особисто або через уповноваженого представника, за адресою: 69050, м.Запоріжжя, вул.Складська, 4, у кабінеті юридичного відділу, у робочі дні - з 9 до 16 год., а в день проведення Загальних зборів - також у місці їх проведення. Акціонери (їх представники) при собі повинні мати документ, що посвідчує особу, належно оформлену довіреність. Посадова особа, відповідальна за порядок ознайомлення акціонерів з документами – Голова правління. Довідки за тел. (061) 289-25-57.

Товариство до початку Загальних зборів надаватиме письмові відповіді на письмові запитання акціонерів щодо питань, включених до порядку денного Загальних зборів, до дати проведення Загальних зборів.

Порядок участі та голосування на Загальних зборах за довіреністю:

Інформація про загальну кількість акцій та голосуючих акцій станом на «12» березня 2019 року – дату складання переліку осіб, яким надсилається повідомлення про проведення Загальних зборів:

Відповідно до Закону України «Про депозитарну систему України» при визначенні кворуму та при голосуванні на Загальних зборах не враховуються акції акціонерів, які до «17» квітня 2019 року (дата складання переліку акціонерів, які мають право на участь у Загальних зборах) не уклали з депозитарною установою договір про обслуговування рахунка в цінних паперах.

Телефон для довідок (061) 289-25-57

Основні показники фінансово-господарської діяльності підприємства (тис. грн.)

Найменування показника

Період

Звітний 2018 рік

Попередній 2017рік

Усього активів

150 892

120 910

Основні засоби (за залишковою вартістю)

34 617

27 363

Запаси

47 058

38 041

Сумарна дебіторська заборгованість

63 662

49 661

Гроші та їх еквіваленти

58

15

Нерозподілений прибуток (непокритий збиток)

32 439

13 626

Власний капітал

57 233

38 420

Зареєстрований (пайовий/статутний) капітал

7 971

7 971

Довгострокові зобов'язання і забезпечення

31 626

32 053

Поточні зобов'язання і забезпечення

62 033

50 437

Чистий фінансовий результат: прибуток (збиток)

29 381

11 863

Середньорічна кількість акцій (шт.)

22 773

17 129

Чистий прибуток (збиток) на одну просту акцію (грн.)

1290,17

692,57

                                          

                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Наглядова рада ПрАТ ФФ «ВІОЛА»