Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

10% українців вже втратили роботу через карантин


01.04.2020 17:32

Загалом 60% українців назвали щонайменше один різновид фінансових втрат через обмежувальні заходи, пов’язані з поширенням коронавірусу.

За даними опитування компанії Info Sapiens, 38% дорослих українців зазначили зменшення регулярного доходу родини внаслідок карантину, 16% - повну втрату доходу, 14% - втрату роботи, 10% - інші фінансові збитки.

Серед українців, які працювали до карантину, лише 46% за березень отримають заробіток у повному обсязі, 34% - в меншому обсязі, ніж очікувалось, 10% вже втратили роботу через карантин.

Водночас у більшості працюючих українців, які втратили доходи за березень, вистачить коштів тільки на березень та квітень (33% та 34% відповідно).

При цьому 43% населення, яке працювало або навчалося до карантину, продовжують регулярно відвідувати місце роботи або навчання.

Майже 25% українців, які припинили ходити на роботу або навчання через карантин, продовжили працювати або навчатись дистанційно.

74% тих, хто до карантину працював або навчався, продовжують це робити. З них 8% працюють більше, ніж раніше, а 30% - працюють менше.

За даними опитування, зменшення регулярного доходу бояться 34% опитаних, повної втрати доходу - 29%, втрати роботи - 23%, збитків - 10%.

Загалом 60% українців назвали щонайменше один різновид фінансових втрат.

Опитування компанії Info Sapiens проводилося 25-29 березня методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів серед 809 респондентів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном проживання. Максимальна теоретична похибка не перевищує 3,4%.

Кабінет міністрів 25 березня запровадив режим надзвичайної ситуації по всій території України на 30 днів та подовжив термін дії карантину до 24 квітня через поширення коронавірусу.

30 березня Верховна Рада ухвалила законопроєкт №3275 на підтримку бізнесу, медицини та місцевих громад під час коронавірусного карантину.

Київський мер Віталій Кличко вже заявив, що від впровадження цього антикризового закону місцеві бюджети втратять щонайменше 15,6 млрд грн.

 

Джерело: Info Sapiens, Фінансовий клуб


Теги: | карантин | коронавірус | зайнятість |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.