Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР вдосконалює систему правозастосування на фондовому ринку


02.07.2012 10:04

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) на черговому засіданні регулятора, що мало місце 21 червня 2012 року, затвердила План заходів щодо реалізації Концепції перегляду системи правозастосування.

Євген Воропаєв, Член Комісії, пояснив необхідність затверджених змін: «Перш за все, ми розробили новий підхід до правозастосування в Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку з метою вдосконалення існуючої системи, підвищення її ефективності, прозорості та об’єктивності. Тому, сподіваюсь, що після здійснення нами поетапної реалізації нової концепції, можна буде прогнозувати підвищення рівня якості процесуальних документів, у зв’язку із більш коректним розподілом функцій».

За словами пана Воропаєва, План заходів включає в себе аналіз поточного стану системи правозастосування та пропонує шляхи її вдосконалення. Він будується на принципі визначення потреб, строків, механізмів та змін, які необхідно внести до організаційної структури Комісії та до нормативно-правової бази. «Так, підготовчий етап впровадження нової системи правозастосування включає створення в центральному апараті Комісії структурного підрозділу та покладання на нього функцій правозастосування, - розповідає Член Комісії. – А основний етап передбачає підготовку нормативно-правових актів, методичних рекомендацій, наказів щодо здійснення правозастосування в Комісії».

Очікується, що запропонований порядок правозастосування в Комісії призведе до централізації функцій з метою підвищення рівня якості та ефективності діяльності Комісії в цьому напрямі, дозволить підвищити якість підготовки процесуальних документів під час провадження у справах, забезпечить додержання вимог законодавства при проходженні та обліку документів під час розгляду справ, застосування санкцій та контролю за їх виконанням тощо.

Нагадаємо, що 7 червня 2012 року Члени Комісії погодили Концепцію перегляду системи правозастосування з урахуванням структури НКЦПФР, яка передбачає впровадження нової системи правозастосування в центральному апараті й територіальних органах регулятора та спрямована на централізацію функцій правозастосування.

 

Контакти:
Юлія Жулій
Прес-секретар НКЦПФР
+38 044 254 2553


Теги: | НКЦПФР | система правозастосування |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.