Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Адміністрація Байдена готує новий план порятунку економіки на $3 трлн


24.03.2021 16:28

Адміністрація президента США Джо Байдена розробляє план інвестицій у інфраструктурні та інші економічні ініціативи обсягом $3 трлн.

Зокрема йдеться про розвиток інфраструктури, мереж 5G та боротьбу зі зміною клімату, пише FinClub з посиланням на The New York Times.

Економічні радники Байдена представлять план президенту та Конгресу США на цьому тижні. Цей план, на відміну від коронавірусних пакетів допомоги, є довгостроковим.

Новий план стимулювання передбачає майже $1 трлн інвестицій у будівництво автошляхів, мостів, залізничної інфраструктури, портів, електромережеву інфраструктуру, зокрема у станції зарядки електромобілів.

Також планується підтримка «зеленої» енергетики та розвиток інших швидкозростаючих галузей, зокрема впровадження 5G, широкосмугового інтернету у сільській місцевості та мільйону доступних енергоефективних житлових будинків.

План також передбачає перепідготовку та підвищення кваліфікації працівників, субсидії на отримання першої вищої і додаткової освіти, податкові пільги та кредити для населення з невисокими доходами.

Крім того можливе продовження пільг, введених раніше для боротьби з наслідками коронавірусу. Якщо таке рішення буде прийнято, то вартість плану наблизиться до $4 трлн.

Команда Байдена планує реалізувати новий план за рахунок підвищення ставки корпоративного податку з 21% до 28%, збільшення граничної ставки податку для фізосіб до 39,6% і зниження її порога застосування до $400 тисяч річного доходу.

Процес ухвалення пакетів заходів може виявитися непростим на тлі розбіжностей у Конгресі. Республіканці вже назвали його «троянським конем».

«Незабаром може бути представлена так звана інфраструктурна ініціатива, яка насправді може виявитися троянським конем і призвести до масштабного підвищення податків та інших заходів лівого спрямування, що вбивають робочі місця. Я не думаю, що з нашого боку з'явиться ентузіазм з приводу збільшення податків», - зазначив лідер республіканської меншості у сенаті Мітч Макконнелл.

У адміністрації президента США обговорюють підвищення корпоративного податку та низку інших заходів, спрямованих на компенсацію видатків, пов'язаних з ініціативами.

Очікується, що Байден прокоментує нові плани на першій офіційній пресконференції у четвер, 25 березня, та першому виступі на спільній сесії у Конгресі у найближчі тижні.

У січні Байден оприлюднив новий пакет економічних стимулів на $1,9 трлн, який отримав назву «План порятунку Америки».

11 березня президент США підписав антикризовий пакет економічних стимулів обсягом $1,9 трлн.

 

Джерело: FinClub, The New York Times


Теги: | Джо Байден | США | економіка |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.