Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Американський індекс S&P 500 досяг максимуму з початку березня


21.05.2020 14:59

Американські фондові індекси завершили торги в середу, 20 травня, впевненим підйомом, при цьому індикатор S&P 500 закрився на максимальній позначці з початку березня.

Підтримку ринку надали акції технологічних компаній, які істотно зросли в ході торгів. Також інвесторів надихнули квартальні результати ритейлерів, повідомляє StockWorld з посиланням на "Інтерфакс".

Ринок сподівається на відновлення економіки на тлі поступового зняття обмежень владою штатів.

"Наступні три-шість тижнів, ймовірно, будуть важливими для фінансових ринків, оскільки більшість штатів починають по-різному відновлювати економічну активність", - говорить старший стратег Wells Fargo Investment Institute на світових ринках Скотт Рен, якого цитує CNBC.

У той же час "ми продовжуємо вважати, що споживчі витрати можуть відновлюватися повільніше, ніж ринок", зазначив він.

Індекси завершили торги нижче сесійних піків у зв'язку з новинами про те, що Сенат США схвалив законопроект, який може в кінцевому підсумку позбавити багато китайських компаній можливості розміщувати акції на американських біржах, залучаючи фінансування від інвесторів зі Сполучених Штатів.

Згідно із законопроектом, китайські компанії повинні будуть довести, що не належать іноземному уряду і не контролюються ним. Крім того, вони повинні будуть пройти аудит Ради з нагляду за бухгалтерською звітністю публічних компаній (Public Company Accounting Oversight Board, PCAOB).

Раніше президент США Дональд Трамп розкритикував Китай у зв'язку з ситуацією, що стосується пандемії коронавірусу.

"Якийсь божевільний в Китаї тільки що опублікував заяву, звинувативши всіх, крім Китаю у вірусі, який на даний момент привів до загибелі сотень тисяч людей", - написав Трамп в своєму мікроблозі в Twitter. За його словами, причиною "масового вбивства по всьому світу" стала "некомпетентність Китаю".

Акції технологічних гігантів впевнено виросли в середу: ціна паперів Facebook Inc. (SPB: FB) збільшилася на 6%, акції Amazon.com Inc. (SPB: AMZN) подорожчали приблизно на 2%, досягнувши рекордного максимуму.

Ціна акцій біотехнологічної компанії Moderna Inc. (SPB: MRNA) виросла на 2,5%. За підсумками попередніх торгів капіталізація компанії скоротилася на 10,4% після того, як медичне видання Stat поставило під сумнів її повідомлення про результати першої фази випробування вакцини проти коронавірусу.

Акції Target Corp. (SPB: TGT) подешевшали на 2,9%. Компанія, яка володіє другою за величиною в США мережею дисконтних магазинів, скоротила чистий прибуток, але збільшила виручку і зіставні продажі в першому кварталі 2020 фінансового року.

Ціна паперів Lowe's Cos. (SPB: LOW) виросла на 0,1%. Власник другої за величиною мережі магазинів товарів для домув США збільшив прибуток і виручку в першому кварталі 2020 фінансового року, при цьому обидва показники перевершили очікування ринку.

Акції Royal Caribbean Cruises (SPB: RCL) Ltd. подешевшали на 3,4%. Американська круїзна компанія за підсумками першого кварталу отримала чистий збиток на тлі припинення всіх круїзів в умовах пандемії.

Папери Harley-Davidson Inc. (SPB: HOG) додали 4,2%. Найбільший виробник мотоциклів в США на цьому тижні відновлює роботу заводів в умовах зниженого обсягу виробництва, при цьому компанія обмежить асортимент мотоциклів, що поставляються дилерам.

Капіталізація Johnson & Johnson (SPB: JNJ) зменшилася на 0,9%. Найбільший світовий виробник медичних товарів перестане продавати в США і Канаді дитячу присипку на основі тальку, яка стала причиною численних судових позовів до компанії.

Котирування акцій Halliburton Co. (SPB: HAL) зросли на 7,2%. Друга за величиною нафто-сервісна компанія світу і найбільший в США постачальник обладнання для нафтової галузі скоротила розмір квартальних дивідендів на 75%.

Акції McKesson Corp. (SPB: MCK) подорожчали на 1,2%. Прибуток і виручка дистриб'ютора ліків перевершили очікування експертів, тоді як річний прогноз виявився слабшим за очікування.

Індекс Dow Jones Industrial Average до закриття торгів піднявся на 369,04 пункту (1,52%) - до 24575,9 пункту.

Standard & Poor's 500 набрав 48,67 пункту (1,67%) і склав 2971,61 пункту, досягнувши максимальної позначки з 6 березня, згідно з даними Dow Jones Market Data.

Nasdaq Composite виріс на 190,67 пункту (2,08%) - до 9375,78 пункту.

 

Джерело: StockWorld


Теги: | індекс | біржа | коронавірус | COVID-19 | США |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.