Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Американський J.P. Morgan запустив власну цифрову валюту


29.10.2020 17:43

Американський банк J.P. Morgan Chase запустив власну цифрову валюту JPM Coin, яку цього тижня вперше використають у комерційних транзакціях.

Першим користувачем JPM Coin стала велика технологічна компанія, повідомляє FinClub з посиланням на CNBC.

J.P. Morgan став першим банком у США, який створив і протестував цифрову монету — JPM Coin, що є фіатною валютою.

Запуск своєї цифрової валюти американський банк анонсував ще минулого року.

Її запровадження дасть змогу для відправки платежів по всьому світу банку економити 75% витрат на розрахунково-касових операціях.

Для створення нового бізнесу та розміщення своїх блокчейнів і цифрових валют JPMorgan створив цілий підрозділ Onyx, в якому задіяно понад 100 співробітників.

«Ми запускаємо Onyx, тому що переходимо до періоду комерціалізації цих технологій, від досліджень і розробок до того, що може стати справжнім бізнесом», - зазначив керівник відділу оптових платежів банку Такіс Георгакопулос.

CEO Onyx Умар Фарук заявив, що банки можуть стягувати комісію в розмірі кількох центів з кожної транзакції для підтвердження даних на блокчейні. Це допоможе уникнути витрат на виправлення помилок і створити модель, в якій учасники мережі зможуть заробляти гроші. Крім того, великою перевагою буде оцифрування платіжних чеків.

Комерційний запуск проекту буде здійснено протягом декількох місяців. JP Morgan також має намір створити спеціалізовані платіжні канали для центробанків, зацікавлених у розробці власних цифрових валют.

 

Джерело: FinClub 


Теги: | J.P. Morgan | JPM Coin | цифрова валюта | банк |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.