Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Анатолій Амелін: «Україна має великий потенціал, і ключова задача Комісії - стати архітектором інвестиційного ландшафту держави»


23.04.2012 16:17

Анатолій Амелін, Член НКЦПФР (Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку), взяв участь у 8-ій щорічній конференції Адама Сміта «Український інвестиційний саміт», що відбулася 18-20 квітня 2012 року у Лондоні.

Виступаючи на заході, пан Амелін розповів про основні пріоритети Комісії та подальші плани роботи НКЦПФР. «Першочерговим завданням для регулятора, як і раніше, є захист прав інвесторів, і ми цілком розуміємо всю відповідальність, яка наразі лежить на Комісії. Ми маємо стати не лише адвокатом інвестора, а й партнером, установою, що захищатиме його права та сприятиме його діяльності», - зауважив Член Комісії.

Передусім, говорячи про інвестиційний ландшафт України, Анатолій Амелін зупинився на тих складнощах, які перешкоджали сприйняттю України як надійного партнера і перспективного об’єкту для інвестицій. «Але за останні роки українській владі вдалося вирішити низку ключових проблем, і вже зараз ми бачимо позитивну динаміку у залученні інвестицій. Так, у 2011 році обсяг капітальних інвестицій в українську економіку сягнув позначки у 260 млрд грн», - зазначив він.

«Україна у багатьох аспектах є європейським та навіть світовим лідером – і за природними ресурсами, і в сільському господарстві, і в промисловості. До того ж, Україна – одна із найосвіченіших країн світу, тому ми сподіваємось, що найближчим часом наша держава має залучити не менше 250 млрд дол. США інвестицій у різні галузі економіки та промисловості», - зауважив Член НКЦПФР.

За словами пана Амеліна, зараз регулятор чимало уваги приділяє законодавчим ініціативам та регуляторним новаціям, що, серед іншого, покликані покращити приток інвестицій за допомогою фондового ринку. Так, завдяки ефективному регулюванню, фондовий ринок демонструє зростання майже за усіма показниками. «Серед основних планів регулятора – допуск іноземних цінних паперів на фондовий ринок, створення філій профучасників закордоном, підвищення фінансової грамотності населення, а також посилення фінансової незалежності регулятора та інші ініціативи, які вже зараз активно впроваджуються Комісією», - додав він.

«В Україні реалізується одна з найефективніших програм реформ, тому, я впевнений, що при правильному регулюванні та чітких цілях влади, Україна має шанси стати однією із найбільш інвестиційно-привабливих країн світу, і інвестор може бути впевненим у тому, що Комісія буде підтримувати та сприяти усім його ініціативам», - сказав Член Комісії.
Нагадаємо, що Український інвестиційний саміт – це найбільший у світі захід, присвячений інвестиціям в Україні. Щорічно у ньому беруть участь ключові особи України: високопосадовці, керівники бізнесу, провідні вітчизняні та міжнародні експерти та ін.
 


Теги: | НКЦПФР | інвестиційний саміт | пріоритети Комісії | інвестиційний клімат | регулятор |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.