Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Apple втратила $100 млрд ринкової вартості


30.10.2020 16:47

Акції Apple впали в ціні більше ніж на 5% після закриття торгів 29 жовтня, втративши $100 млрд своєї ринкової вартості.

У четвер, 29 жовтня компанія заявила про найбільше квартальне падіння продажів iPhone за два роки, повідомляє FinClub з посиланням на Reuters.

Падіння продажів пов’язане з відстрочкою презентації нових iPhone до 13 жовтня. З 2013 року Apple завжди презентувала нові iPhone у вересні. Через це до квартальної звітності не потрапили продажі нових пристроїв.

Виручка компанії від продажів у четвертому фінансовому кварталі, який закінчився 26 вересня, впала на 20,7% - до $26,4 млрд, незважаючи на стрімке зростання продажів комп’ютерів Mac і навушників AirPods.

Продажі комп'ютерів Mac за звітний період зросли на 29% (у річному вимірі) до $9 млрд, планшетів iPad - на 46% (до $6,8 млрд). Виручка сервісів збільшилася на 16% (до $14,5 млрд).

Чистий прибуток Apple в минулому кварталі зменшився до $12,67 млрд. Apple також повідомила про падіння обсягів продажів iPhone у Китаї за звітний період - на 28% до $7,9 млрд.

Інвестори очікували зниження продажу найбільш популярного товару компанії, але падіння виявилося різкішим, ніж передбачалося. Особливо розчарував продаж в Китаї, де більшість споживачів має доступ до 5G, ніж у США чи Європі.

В цілому виручка компанії склала $64,7 млрд, перевершивши очікування аналітиків у $63,7 млрд.

Негативна реакція ринку на квартальний звіт Apple також пояснюється відсутністю прогнозу компанії про обсяги продажів на наступний квартал. Перший квартал фінансового року, на який припадають святкові розпродажі, вважається одним з найважливіших періодів для виробників електроніки.

У компанії відсутність прогнозу пояснюють невизначеністю, викликаною пандемією COVID-19.

За словами гендиректора Apple Тіма Кука, число користувачів різних платформ компанії зросло на 35 млн до 585 млн осіб і до кінця року цей показник збільшиться до 600 млн.

 

Джерело: FinClub


Теги: | Apple | капітал | біржа | COVID-19 |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.