Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

АРІФРУ авторизувалось в якості провайдера інформаційних послуг на фондовому ринку України


18.02.2019 09:17

Державна установа «Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України» (АРІФРУ) успішно пройшла авторизацію на право надавати інформаційні послуги на вітчизняному фондовому ринку.

Команда АРІФРУ розробила програмний комплекс, який дозволить учасникам ринку оприлюднювати регульовану інформацію у Загальнодоступній інформаційній базі даних Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку та подавати електронну звітність та/або адміністративні дані до НКЦПФР відповідно до встановлених вимог.

Особистий кабінет, розміщений на сайті smida.gov.ua, - це своєрідний «пульт управління», де в режимі онлайн доступна вся історія розкриття інформації, а також статус інформації, що розкривається. Складнощів із заповненням електронної форми не виникне, оскільки система автоматично вказує користувачеві на допущені в процесі заповнення форми помилки, що не дозволяють оприлюднити інформацію.

«Діяльність з оприлюднення інформації на фондовому ринку України для ДУ АРІФРУ не є новою. Але приведення програмно-технічного комплексу Агентства у відповідність до нових нормативних вимог забезпечує новий рівень захисту інформації, надійності та безперервності функціонування баз даних про фондовий ринок», - стверджує директор держустанови Ігор Доброван.

Натисніть на зображення для збільшення

Діяльність провайдерів інформаційних послуг передбачена Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів» (№ 2210-VIII).

Юридичні особи, що пройдуть відповідну авторизацію, зможуть надавати наступні послуги:

оприлюднення регульованої інформації від імені учасників фондового ринку (емітентів цінних паперів); 

розповсюдження в режимі безперервного оновлення консолідованої інформації про фінансові інструменти та/або учасників фондового ринку;

подання звітності та/або адміністративних даних до НКЦПФР.

Склад, порядок і строки розкриття на фондовому ринку регулярної (проміжної, річної), особливої інформації, інформації, що міститься в повідомленні про проведення загальних зборів, та інших видів інформації регулюються Законами України "Про цінні папери та фондовий ринок""Про акціонерні товариства" та Положенням про розкриття інформації емітентами цінних паперів, дія якого поширюється на емітентів цінних паперів та іноземних емітентів-нерезидентів, цінні папери яких розміщені та/або допущені до обігу на території України, та на міжнародні фінансові організації, що здійснили випуск облігацій на території України.

 

Для входу в Особистий кабінет перейдіть за посиланням: https://cabinet.smida.gov.ua/

 

Довідка

Державна установа «Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України» (АРІФРУ) створена у 1998 році. Агентство здійснює організаційне, технічне та ресурсне забезпечення реалізації повноважень НКЦПФР у сфері розкриття інформації на ринку цінних паперів.


Теги: | АРІФРУ | НКЦПФР | інформаційний агент | інформаційні послуги | фондовий ринок | Ігор Доброван |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.