Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

АРІФРУ пояснило проблеми з відображенням звітності учасників фондового ринку


14.05.2019 15:02

Державна установа «Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України» інформує щодо причин виникнення проблем з оприлюдненням регульованої інформації в загальнодоступній інформаційній базі даних Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про ринок цінних паперів, що розміщена на веб-сайті http://stockmarket.gov.ua.

В умовах запровадження нових вимог до структури та складу річної та проміжної інформації емітентів цінних паперів, строк подання якої спливав 30 квітня поточного року, Агентство в короткі строки налагодило приймання електронних документів за новими схемами для оприлюднення та подання до Комісії.  

Навіть в пікові моменти навантаження програмно-технічний комплекс ДУ «АРІФРУ» продовжував виконувати свої найголовніші функції: приймати звітність, передавати її від учасників ринку регулятору, наповнювати інформаційні бази.

Наразі всі документи, що були надіслані емітентами для оприлюднення в Загальнодоступній базі, збережено у відповідній базі у вигляді XML файлів електронної форми інформації.

Відображення зазначених файлів для візуального сприйняття у складі інформаційного наповнення веб-сайту Загальнодоступної бази поки що недоступне. Станом на 10 травня звіти за новими схемами на сайті stockmarket.gov.ua можна переглянути та завантажити виключно в форматі оригінального XML файлу.

Проблеми з відображенням звітності для візуального сприйняття викликані застарілим програмним забезпеченням, над вдосконаленням і розширенням функціоналу якого працюють зараз спеціалісти Агентства. Ми оцінюємо тимчасові складнощі як свідчення якісного поступу вперед задля більш якісного задоволення потреб вітчизняного фондового ринку на рівні світових стандартів.

За прогнозами спеціалістів АРІФРУ, системна модернізація програмного забезпечення триватиме близько 4-5 місяців, в результаті чого учасники ринку отримають сучасні інструменти побудови звітності.


Теги: | АРІФРУ | НКЦПФР | інформаційні послуги | звітність |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.