Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

АРІФРУ разом із ФБ ПФТС сприяє підвищенню фінансової грамотності населення


13.09.2011 10:06

АРІФРУ разом із ФБ ПФТС сприяє підвищенню фінансової грамотності населення

Продакшн-студія "Реальна економіка" за підтримки та під егідою Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку започатковує проект із виробництва серії телевізійних продуктів, спрямованих на підвищення рівня фінансової грамотності населення України.

Партнером проекту виступатиме ФБ ПФТС, інформаційними партнерами – Інтернет-видання "Економічна правда" та "Перший Діловий" телеканал.

Формат співпраці передбачає випуск серії інформаційно-аналітичних програм, розважальних ток-шоу, та короткометражних телевізійних фільмів, що спрямовані на популяризацію складних, але дієвих фінансових інструментів серед економічно активного населення України.

"Економічний розвиток нашої держави залежить не лише від політичних чи фінансових умов, але й від рівня розуміння економічних процесів населенням України. Я сподіваюсь, що такий проект - це лише перший крок на шляху до фінансової обізнаності українців", - пояснює необхідність такого проекту директор ДУ АРІФРУ Юрій Бойко.

Першим спільним проектом стане запуск 20-хвилинної фінансово-аналітичної програми, яка висвітлюватиме події фондового ринку та розкриватиме секрети Інтернет-трейдингу.

Учасники проекту позитивно оцінюють перспективи свого партнерства і очікують ефективних результатів. "Підтримка подібних проектів є одним із пріоритетних напрямків у нашій роботі, адже докладаючи зусиль до підвищення фінансової грамотності населення, ми виховуємо нове покоління, яке буде здатним вивести економіку країни на новий рівень. Окрім того, приємно зазначити, що вперше в історії українського фондового ринку свої сили об’єднають ЗМІ, фондова біржа та державна установа", - зауважив Голова Правління ФБ ПФТС Олександр Скляров.

Провідні експерти галузі, співробітники Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку разом з представниками інших органів влади допомагатимуть глядачам сформувати загальне розуміння фондового ринку та фінансових інструментів, аналізувати події на ринку, а також прогнозувати фінансові показники цінних паперів та інвестиційних фондів.

"Фінансова грамотність – один із ключових показників економічного потенціалу будь-якої держави. Чим вища грамотність, тим ефективніше в цілому використовуються вільні кошти населення, і швидше розвивається економіка", - зазначив головний редактор Інтернет-видання "Економічна правда" Євген Шпитко.

Довідка про компанії:

АРІФРУ– державна установа «Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку» розпочала свою діяльність в 1998 р. Основною метою організації є всебічний розвиток інфраструктури фондового ринку та забезпечення його відповідності світовим стандартам. З 2007 року Агентство є Уповноваженою особою з розкриття інформації емітентів цінних паперів в Загальнодоступній інформаційній базі даних ДКЦПФР про ринок цінних паперів. В 2003 році спеціалістами АРІФРУ створено Єдиний інформаційний масив даних про емітентів цінних паперів - Інтернет-портал www.smida.gov.ua

Реальна економіка – незалежний журналістський проект, спрямований на розробку та виробництво телевізійних програм присвячених економіці та документальних і телевізійних фільмів. Серед реалізованих проектів студії найбільш відомими є ток-шоу "Реальна економіка" (UBC) та фінансово-аналітична програма "Детектор ринку" (Перший діловий). Студія також працює над серією документальних фільмів.

Економічна правда– проект "Української правди", присвячений бізнесу та економіці. Проект передбачає не тільки функціонування сайту як ЗМІ, але і проведення власних економічних та соціальних досліджень з метою впливу на громадську думку та рішення посадових осіб.

Перший діловий телеканал– це спеціалізоване ділове телебачення, яке надає ділові новини і аналітичну інформацію цілодобово. Трансляцію телеканалу підтримують понад 90% кабельних операторів України, також супутникове та цифрове мовлення здійснюється в країнах Центральної та Східної Європи, Канаді та Прибалтиці.

ФБ ПФТСстворена  1996 року та є однією з найбільших та найстаріших бірж на фондовому ринку України, що займає провідні позиції за обсягами  торгів та має найбільший біржовий список.

ФБ ПФТС пропонує найширший перелік фінансових інструментів для інвесторів, має високотехнологічну та надійну систему торгів, якісну інформаційну підтримку.

Стратегічним акціонером ФБ ПФТС є Група ММВБ – найбільша біржова структура у Росії, країнах СНД, Центральної та Східної Європи.


Теги: | АРІФРУ | smida | фінансова грамотність |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.