Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

АРІФРУ видало посібники для фахівців фондового ринку


12.09.2012 12:43

АРІФРУ (Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України) підготувало та видало навчально-методичні посібники для використання при підготовці фахівців з питань фондового ринку України. Дані підручники повністю відповідають актуалізованим типовим програмам навчання спеціалістів з питань фондового ринку, затвердженим НКЦПФР (Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку), та рекомендовані  регулятором до вивчення та опрацювання при проходженні навчальних курсів з цінних паперів.

Навчально-методичні посібники були розроблені авторським колективом до складу якого увійшли провідні експерти Комісії та Агентства, а саме: Тарасенко О.О., Лібанов М.О. (кандидат юридичних наук), Шеляхіна С.А., Бойко Ю.Ю., Мельник І.В., за загальною редакцією Олега Мозгового, Члена НКЦПФР, доктора економічних наук, професора, та Дмитра Тевелєва, Голови НКЦПФР.

Загалом, навчальна література охоплює базовий курс діяльності на фондовому ринку та спеціальні курси з торгівлі цінними паперами, ведення реєстрів власників цінних паперів, депозитарної діяльності, управління активами ІСІ, фінансового моніторингу та організації торгівлі на фондовому ринку.

«Спільними зусиллями авторського колективу ми підготували й видали спеціалізовану літературу, за якою фахівці проходитимуть основні навчальні програми. Ми розуміємо, що навчальний процес має бути адаптований до сучасних ринкових реалій і повністю відповідати вимогам, які ставить перед нами ринок і, водночас, регуляторним вимогам. Тому ми й розробили спеціальні навчально-методичні посібники з  основних напрямів діяльності на ринку цінних паперів, які Комісія рекомендувала для використання навчально-методичними центрами при підготовці фахівців», - відзначив Олексій Тарасенко, Член НКЦПФР.

«Видавнича діяльність - це новий напрям роботи для нас. Вважаємо, що перший крок було зроблено успішно: вже зараз ми бачимо зацікавленість зі сторони навчально-методичних центрів і вважаємо, що підручники стануть корисним інструментом тадопоможуть фахівцям отримати і удосконалити свої професійні знання. Ми не збираємось зупинятися на досягнутому і плануємо планомірно здійснювати видавничу діяльність на фондовому ринку з метою формування високого рівня фінансової грамотності населення.», - прокоментував подію Ігор Мельник, Перший заступник директора АРІФРУ.

Додамо, що наразі вже досягнуто домовленості про передачу літератури навчально-методичним центрам НКЦПФР, тож незабаром спеціалісти, що здобувають фах за напрямом «Фондовий ринок», зможуть навчатися за новими посібниками.

Нагадаємо, що нещодавно АРІФРУ було внесено до Державного реєстру видавництв.

Базовий курс Торгівля цінними паперами Управління активами ІСІ
Депозитарна діяльність Організація торгівлі  Фінансовий моніторинг

Теги: | НКЦПФР | посібники | АРІФРУ |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.