Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

АРІФРУ: вся інформація про фондовий ринок за один клік


28.11.2011 09:40

АРІФРУ (Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України) реалізувало наймасштабніший Інтернет-проект на фондовому ринку, презентувавши оновлену версію сайта Smida.gov.ua. Зараз цей Інтернет-портал є найбільш повним, актуальним та зручним джерелом інформації про фондовий ринок.

«Ми раді представити наш оновлений сайт, до розробки якого було докладено багато зусиль. Маю надію, що наш портал задовольнить очікування та потреби користувачів, адже відтепер сайт став ще якіснішим простішим, доступнішим, більш інформаційно наповненим та оперативно оновлюваним, - коментує Юрій Бойко, директор АРІФРУ. Відтепер усю інформацію щодо ринку цінних паперів можна знайти за допомогою одного кліку».

Серед головних переваг ресурсу - об’єднання усіх баз даних про фондовий ринок, починаючи з 2002 року до сьогоднішнього дня - ЕСКРІН, stockmarket, база правопорушень, база власників більш ніж 10% акцій. Окрім того, найновішим «поповненням» Smida.gov.ua став єдиний Державний реєстр випусків цінних паперів. Додасть зручності користувачам і така новація, як профіль емітента, що дозволяє отримати інформацію про певне підприємство з усіх баз в одному місці. А таке нововведення, як власний профіль, реалізує ряд інших опцій, в тому числі, і створення власного веб-сайту згідно вимог ЗУ “Про цінні папери та фондовий ринок”.

Також на Smida.gov.ua тепер можна знайти ще й дані щодо роботи КУА, фондів, їх звітності.

«З гордістю можу констатувати, що нині Smida – найбільше вікно у фондовий ринок України, - зазначає Володимир Чуб, керівник відділу інформаційних технологій АРІФРУ. Задля зручності наших користувачів ми зробили дизайн сайту сучасним та «незавантаженим», до того ж, усі бази даних візуалізовані в єдиному форматі. Варто зазначити, що була налагоджена трансляція новин одразу до соціальних мереж Facebook та Twitter».

За словами пана Бойка, робота із вдосконалення ресурсу триває. Один із найважливіших напрямів роботи АРІФРУ – створення єдиного інформаційного центру про фондовий ринок, яким має стати сайт Smida.gov.ua.

«Наше основне завдання – сприяння прозорості на фондовому ринку, адже це є запорукою довіри інвесторів до емітентів, а значить, і покращенню інвестиційної привабливості України», - додає пан Бойко.

На даний момент сайт АРІФРУ щомісяця відвідує понад сто тисяч унікальних користувачів, і їх кількість постійно зростає.

 

За додатковою інформацією, будь ласка, звертайтесь до прес-служби АРІФРУ:            

 e-mail: press@smida.gov.ua

тел. +38 (044) 498 38 16


Теги: | Юрій Бойко | фондовий ринок | сайт smida |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.