Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Банк Англії втричі знизив базову ставку


12.03.2020 12:35

Банк Англії 11 березня знизив базову процентну ставку на 0,5 процентного пункту (п.п.) - до 0,25% з 0,75% річних, а також оприлюднив пакет додаткових заходів для боротьби з негативними наслідками поширення коронавірусу.

«Зниження базової ставки допоможе підтримати оптимізм бізнесу і споживачів в складний момент часу, а також скоротити вартість і збільшити доступність грошових коштів. Ми використовуємо свій вплив, щоб підтримувати інфляцію на низькому і стабільному рівні», - йдеться в повідомленні англійського центробанку.

Рішення про зниження ставки було одноголосно прийнято усіма дев'ятьма членами Комітету з грошово-кредитної політики (Monetary Policy Committee, MPC). MPC також одноголосно підтримав запуск нової програми фінансування банків з метою забезпечення кредитами малого і середнього бізнесу.

Британський центробанк зберіг обсяг програми купівлі держоблігацій на рівні 435 млрд фунтів стерлінгів і обсяг покупки корпоративних бондів на рівні 10 млрд фунтів.

У Банку Англії відзначають, що масштаб негативних наслідків коронавірусу COVID-19 для економіки країни поки неясний, проте вже зрозуміло, що ділова активність у Великобританії суттєво ослабне в найближчі місяці.

Програма фінансування малого та середнього бізнесу (Term Funding for Small and Medium-sized Enterprises, TFSME), яка буде діяти протягом наступних 12 місяців, передбачає видачу кредитів терміном на 4 роки під ставку, рівну або близьку до базової відсоткової ставки.

Запуск TFSME посилить вплив зниження ставки Банком Англії на реальну економіку і стане гарантією того, що британський бізнес і домовласники виграють від пом'якшення політики Центробанком.

Нагадаємо, останній раз Банк Англії підвищив базову процентну ставку 2 листопада 2017 року вперше за 10 років. Розмір ставки був збільшено на 0,25 п.п. - до 0,5% річних.

 

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | банк Англії | коронавірус |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.