Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Банк Англії знизив ставку до 0,1% через коронавірус


20.03.2020 16:37

Банк Англії на сьогоднішній екстреній нараді вирішив скоротити базову ставку на 15 базисних пунктів (0,15 процентних пункти) до 0,1% - найнижчого рівня з моменту заснування Банку в 1694 році.

Згідно повідомленню центробанку, він також направить в економіку 200 млрд фунтів стерлінгів для подолання наслідків поширення коронавірусу. Це в основному призначено для зменшення стресу на ринках облігацій, а не для зниження прибутковості для стимулювання кредитування та витрат.

На думку аналітиків, економіка Великої Британії скоріш за все ввійде в глибоку рецесію.

Комітет Банку Англії з грошово-кредитної політики вже заявив, що за останні дні «умови на золотовалютному ринку Великої Британії погіршилися, оскільки інвестори шукали інструменти з більш коротким терміном погашення, які є ближчою заміною високоліквідних резервів центробанку».

Купівля активів, через яку портфель бондів ЦБ виросте до 645 млрд фунтів, увіллє гроші на ринок і послабить тиск на інвесторів, які змушені продавати облігації.

Нагадаємо, 11 березня Банк Англії знизив ставку до 0,25% з 0,75% річних, а також оприлюднив пакет додаткових заходів для боротьби з негативними наслідками поширення коронавірусу, зокрема надання банкам наддешевих кредитів для передачі малому і середньому бізнесу.

Крім того уряд прем'єр-міністра Бориса Джонсона виділить 30 млрд фунтів стерлінгів на боротьбу зі спалахом коронавірусу та його економічними наслідками.

ФРС знизила базову ставку майже до нуля через економічний спад на тлі пандемії коронавірусу. Президент США Дональд Трамп вважає, що ФРС повинна знижувати ставки більш агресивно, оскільки США знаходяться в нерівних умовах порівняно з іншими країнами, де ставки нижчі.

Європейський центробанк запускає нову програму на 750 млрд євро для протидії наслідкам пандемії коронавірусу.


Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | банк Англії | коронавірус | ставка |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.