Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Банки отримали додатковий час для розкриття повної інформації про послуги в рекламі та на сайтах


14.02.2020 12:18

Національний банк України відстрочив з 2 березня до 2 червня набуття чинності вимог до фінансових установ щодо розкриття повної інформації про послуги в рекламі та на веб-сайтах, розглянувши декілька пропозицій учасників ринку і банків до Положення про інформаційне забезпечення банками клієнтів щодо банківських та інших фінансових послуг.

Згідно з повідомленням на сайті центробанку, з лютого до травня регулятор планує провести спільну роботу з банками та відпрацювати вимоги щодо розкриття повної інформації.

"Головна зміна, яка має відбутися на сайтах і в рекламі банків, - має з'явитися достовірна, правдива, актуальна і достатня за обсягом інформація про послуги, їхню повну вартість для споживача, умови отримання та ризики. Це дасть змогу споживачеві приймати дійсно виважені фінансові рішення", - зазначив Нацбанк.

Він уточнив, що Управління захисту прав споживачів фінансових послуг НБУ із 2 червня почне здійснювати щорічний моніторинг веб-сайтів і реклами банків, а також контролювати дотримання вимог щодо розкриття інформації.

Відповідні зміни містить постанова правління НБУ від 11 лютого №18 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 28 листопада 2019 №141".

 

Джерело: веб-сайт НБУ


Теги: | банк | реклама |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.