Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Банк Ради Європи відновив випуск соціальних облігацій через війну в Україні


23.09.2022 17:53

Банк розвитку Ради Європи (CEB) відновив випуск своєї семирічної облігації соціального впливу (SIB) на суму 1 млрд євро через кризу біженців, спричинену війною в Україні.

Про це повідомила пресслужба CEB, передає Європейська правда.

Голова правління Банку Литви Гедімінас Шимкус зазначив, що Банк Литви інвестував 100 млн євро у SIB і виручені кошти переважно підуть на допомогу українським біженцям у різних країнах.

«Із початком війни в Україні Банк Литви прагнув активно допомагати країні та її народу, тож ми перебуваємо у тісному контакті з Національним банком України. Ми повністю підтримуємо Україну. Наприкінці року ми також плануємо випустити срібну колекційну монету, кошти від якої також будуть спрямовані на потреби України», – зазначив Шимкус.

На сьогодні Литва прийняла понад 65 тис. біженців з України.

Банк розвитку Ради Європи був першим багатостороннім банком розвитку, який надав гранти для негайної допомоги біженцям з України, а потім кредити для забезпечення їхньої довгострокової інтеграції.

На цей момент він схвалив 6,4 млн євро у вигляді грантів і 1,3 млрд євро – у вигляді кредитів для задоволення довгострокових потреб біженців і приймаючих країн.

У червні Банк розвитку Ради Європи  схвалив надання Польщі рекордної позики в розмірі 450 мільйонів євро для допомоги біженцям з України.

 

Джерело: Європейська правда


Теги: | банк | Європа | біженці | війна | допомога |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.