Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Більше можливостей для онлайн-інвестицій: НКЦПФР видала ліцензію ТОВ «Мульті-інвестиції»


20.12.2021 11:43

Національна комісія з цінних паперів та фондовому ринку на своєму засіданні 16 грудня 2021 року видала ліцензію на торгівлю фінансовими інструментами ТОВ «Мульті-інвестиції».

Компанія планує запустити власний мобільний застосунок для інвесторів і працюватиме за напрямами брокерської діяльності, субброкерської діяльності, інвестиційного консультування.

Про це йдеться на сайті регулятора.

«Ми усі вже живемо у цифровому світі, давно робимо всі платежі та покупки телефоном. Процедура ж інвестицій у цінні папери раніше була складнішою за розміщення, скажімо, банківського депозиту – його можна було оформити через онлайн-банкінг, – розповідає Ярослав Шляхов, член НКЦПФР. – Зараз працювати з фондовими продуктами суттєво простіше, адже все нові й нові учасники ринку капіталу впроваджують свої інструменти для доступного інвестування. І той факт, що регулятор ліцензує нових учасників ринку капіталу, які працюватимуть в цій царині, підтверджує, що ми рухаємось у вірному напрямі».

За українським законодавством і планами розробників, для того, щоб інвестувати за допомогою такої аплікації, треба власне мати такий додаток, картку або поточний гривневий рахунок в банку і бути резидентом України віком від 18 років. Очікується, що ця опція дасть можливість працювати з усіма фінансовими інструментами – традиційними і фондовими – від ОВДП до цінних паперів іноземних емітентів.

За словами комісіонера, це логічний і правильний крок для учасників ринку.

«Сподіваюсь, що приватні інвестори оцінять ці можливості», – додає Ярослав Шляхов.

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | Мульті-інвестиції | ліцензія | НКЦПФР | брокер |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.