Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Британська економіка обвалилася найбільше за 40 років


01.07.2020 16:38

У першому кварталі 2020 року економіка Великої Британії скоротилась на 2,2% у сукупному найбільшому падінні з 1979 року.

Британське Управління національної статистики (ONS) переглянуло свою попередню оцінку падіння з 2% до 2,2%, при цьому всі основні сектори економіки впали, повідомляє Фінансовий клуб з посиланням на BBC.

Скорочення в січні-березні 2020 року стало найбільшим після падіння економіки Британії в липні-вересні 1979 року.

За даними ONS, у березні всі основні сектори економіки значно скоротилися через вплив пандемії COVID-19 і карантинні заходи.

Різке падіння споживчих витрат наприкінці березня привело до помітного збільшення заощаджень домогосподарств. Нові дані показали, що британський ВВП у березні скоротився на 6,9%.

Дані першого кварталу показують, що сектор послуг, на який припадає близько трьох чвертей ВВП Великобританії, скоротився на рекордні 2,3%.

Обсяги виробництва впали на переглянуті 1,5% за перші три місяці, що було викликано скороченням виробництва, оскільки заводи тимчасово закрилися, а обсяги будівництва скоротилися на 1,7%.

Карантинні заходи вступили в силу тільки 23 березня, тому дані за IIквартал року покажуть повний удар по економіці.

Останні щомісячні дані ONS показали, що економіка Британії впала на рекордні 20,4% в квітні в порівнянні з березнем.

Це скорочення було в 3 рази більшим, ніж падіння протягом економічної кризи 2008-2009 років.

Нагадаємо, 18 червня Банк Англії зберіг базову процентну ставку на рівні 0,1% та збільшив обсяг купівлі бондів до 745 млрд фунтів стерлінгів.

 

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | COVID-19 | коронавірус | карантин | економіка | ВВП |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.