Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Бюро економічної безпеки запрацює з 25 вересня


28.05.2021 15:27

Бюро економічної безпеки розпочне повноцінну роботу 25 вересня, а вже наступного дня після цього Державна фіскальна служба припинить своє існування.

Про це на брифінгу розповів голова ДФС Вадим Мельник, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«25 вересня - це дата, коли БЕБ має розпочати роботу, і наступного дня після цього Державна фіскальна служба припинить існування», - заявив він.

Мельник уточнив, що ДФС, яку він очолює, вже перебуває у процесі ліквідації.

Він також планує брати участь у конкурсі на посаду директора БЕБ.

«Я вважаю себе фахівцем у сфері гарантування економічної безпеки і хочу попросити роботу в цьому напрямі», - зазначив Мельник.

28 січня Верховна Рада схвалила закон про створення Бюро економічної безпеки, який передбачає ліквідацію податкової міліції та передачу повноважень із розслідування економічних злочинів від СБУ, ДФС та інших служб до новоствореного органу, нагадує FinClub.

У березні президент Володимир Зеленський підписав закон. Створення БЕБ зокрема передбачено меморандумами з МВФ та ЄС.

У лютому Мельник заявляв, що БЕБ запрацює повноцінно не раніше, ніж через 6 місяців після створення, коли в його штаті буде не менше 30% працівників.

12 травня Кабмін затвердив постанову про створення та діяльність БЕБ. Бюро матиме статус правоохоронного органу, однак основною функцією БЕБ буде аналітична робота, а не силові повноваження.

18 травня Зеленський затвердив комісію з відбору директора Бюро економічної безпеки.

 

Джерело: «Інтерфакс-Україна», FinClub


Теги: | БЕБ | ДФС | СБУ | МВФ | ЄС |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.