Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Частина SDR від розподілу МВФ буде спрямована на погашення євробондів у вересні-2021, - глава Мінфіну


23.09.2021 15:27

Міністерство фінансів конвертувало у долари та євро SDR1 млрд (СПЗ - спеціальні права запозичення) із SDR1,9 млрд, отриманих у серпні в рамках нового розподілу Міжнародного валютного фонду, для здійснення 29 вересня погашення випущених п'ять років тому під гарантії США євробондів на $1 млрд, повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.

"Під гарантії США були випущені облігації, ми маємо погашати. Частину SDR, отриманих у серпні, буде використано для цього", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

Коментуючи закладені в проект держбюджету-2022 надходження від МВФ $2,9 млрд для фінансування дефіциту, глава Мінфіну зазначив, що до цієї суми включені транші за поточною програмою stand by, на продовження якої розраховує уряд.

"Ми розраховуємо, що програма буде продовжена... (розраховуємо - ІФ) наступного року на ті перегляди, які заплановані... Розраховуємо повністю виконати програму та отримати всі ресурси від Фонду, які необхідні", - зазначив Марченко.

Він також зазначив, що уряд налаштований на отримання чергового траншу цього року за підсумками роботи місії щодо першого перегляду програми, що розпочалася цього тижня.

Як повідомлялося, Україна 23 серпня в рамках нового розподілу Міжнародним валютним фондом (МВФ) спеціальних прав запозичення отримала свою частину розміром SDR1,9 млрд.

МВФ у червні 2020 року затвердив для Києва 18-місячну програму stand-by загальним обсягом приблизно $5 млрд, одразу виділив перший транш фінансування обсягом $2,1 млрд. Було намічено чотири перегляди виконання умов програми для виділення інших чотирьох траншів. Однак визначений графік був порушений, а фінансування - призупинено через невиконання Україною низки зобов'язань.

Марченко наприкінці серпня зазначав, що обговорюється можливість продовження поточної 18-місячної програми stand-by на півроку. МВФ поки що не коментує цю інформацію.

Джерело: "Інтерфакс-Україна"


Теги: | МВФ | євробонди | борг | гарантії США | бюджет |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.