Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

CFA Ukraine підвищуватиме фінансову грамотність українців та етику професіоналів фінансового ринку


31.01.2020 14:28

Асоціація інвестиційних професіоналів CFA Society Ukraine отримала грант від Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» на суму 98,5 тис. доларів США на покращення фінансової освіти споживачів фінансових та інвестиційних послуг і підвищення професіоналізму фахівців фінансової галузі України.

«Вже 10 років в основі нашої діяльності постійний професійний розвиток, навчання та етика фахівців фінансового ринку України. Дуже вдячні Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» за можливість донести нашу експертизу широкому загалу споживачів фінансових послуг. Ми зможемо підвищити фінансову грамотність споживачів та сприяти етичному мисленню та поведінці учасників фінансового ринку. Освіта та етика лежать в основі довіри до ринку фінансових, в тому числі інвестиційних послуг», - зазначив Олексій Соболев, президент Асоціації CFA Society Ukraine.

Грантові кошти будуть спрямовані на три ключові цілі. По-перше, це сприяння професійному зростанню фахівців фінансового ринку. Зокрема, буде проведена серія освітніх заходів на тему ключових трендів розвитку світового фінансового ринку та місця України в ньому, а також будуть перекладені українською декілька книг провідних фахівців про розвиток фінансових ринків та роботу з інвесторами.

По-друге, це проведення навчальних заходів з професійної етики, де як досвідчені, так і майбутні фахівці фінансової галузі зможуть отримати навички розпізнавання та аналізу етичних дилем і навчаться керуватися у своїй роботі найвищими етичними стандартами.

По-третє, це створення онлайн-відеокурсу на базі всесвітньо визнаного CFA Institute Investment Foundations. Цей навчальний курс допоможе споживачам інвестиційних послуг підвищити рівень своїх знань та правильно приймати рішення щодо збереження та примноження заощаджень.

«Ринки капіталу в Україні перебувають лише на початковому етапі розвитку. Попереду ще довгий шлях. Але з огляду на очікуваній ринком закон щодо нових фінансових інструментів та деривативів, підвищення етичних стандартів фахівців фондового ринку та обізнаності населення - вчасний і важливий крок. Нові можливості повинні прийти лише разом із обов’язками та відповідальністю», - наголосила Юлія Вітка, заступниця керівника Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору».

«Українці втратили сотні мільйонів гривень на сумнівних фінансових проектах, заснованих шахраями в “сірих зонах” ринків капіталу, де відсутнє регулювання. Такі зони виникли через прогалини у фінансовому законодавстві і затримки з його удосконаленням. Чинне фінансове законодавство розповсюджується лише на ліцензіатів і не дозволяє зупиняти шахраїв, які не маючи ліцензії пропонують громадянам послуги з інвестування. Тож потрібно не лише удосконалювати закони відповідно до вимог часу, але й також системно проводити просвітницьку роботу, яка дозволить громадянам самостійно ідентифікувати потенційно шахрайські проекти», - наголосив Тимур Хромаєв, голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Джерело: веб-сайт НКЦПФР


Теги: | фінансова грамотність | USAID | CFA Ukraine |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.