Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

ДКЦПФР взяла участь у конференції з впровадження міжнародних стандартів фінансової звітності


22.12.2011 14:39

Олена Величко, заступник директора Департаменту методології регулювання ринку цінних паперів ДКЦПФР (Державної комісії цінних паперів та фондового ринку), взяла участь у конференції з впровадження міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ), що мала місце 20 грудня 2011 року.

У своїй доповіді пані Величко розповіла про дії регулятора у зв’язку з трансформуванням національних стандартів фінансової звітності, а також висловила думку Комісії щодо введення міжнародних стандартів в Україні. Крім ДКЦПФР у заході взяли участь представники Національного банку України, Міністерства фінансів, а також провідних вітчизняних компаній, що вже мають досвід впровадження МСФЗ.

За словами Олени Величко, сьогодні Комісія докладає чимало зусиль задля впровадження стандартів міжнародної фінансової звітності, зокрема вже з січня 2012 року регулятор планує реалізувати проект, в рамках якого будуть проведені безкоштовні семінари в усіх регіонах України. На меті семінарів - проконсультувати публічні компанії з питань трансформації національної фінансової звітності у МСФЗ. До реалізації заходів буде долучена Консультаційна рада з бухгалтерського обліку, аудиту та оподаткування, яка функціонує при Комісії. Великі аудиторські фірми, що входять до складу ради, нададуть свої практичні  матеріали та поради щодо трансформації фінансової звітності. Загалом, питання впровадження МСФЗ для Комісії наразі надзвичайно актуальне і залишається першочерговим кроком для удосконалення системи розкриття інформації на предмет її відповідності міжнародним стандартам розкриття даних IOSCO (International Organization of Securities Commissions, Міжнародної організації комісій з цінних паперів).

Захід був організований аудиторською компанією Ernst & Young та мав на меті розкрити актуальні проблеми галузевого бізнесу, їх вплив на внутрішні процеси компаній, у тому числі, бухгалтерський та податковий облік.


Теги: | ДКЦПФР | МСФЗ | IOSCO |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.