Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР змінює порядок визначення чистої вартості активів НПФ


01.12.2011 13:55

Прес-реліз
 

НКЦПФР (аціональна комісія з цінних паперів та фондового ринку) на своєму черговому засіданні схвалила проект рішення «Про внесення змін до Положення про порядок визначення чистої вартості активів недержавного пенсійного фонду (відкритого, корпоративного, професійного)».
За словами творців документу, проект розроблено з метою удосконалення повноти та правильності виконання розрахунку чистої вартості активів недержавних пенсійних фондів, а також надання можливості інвесторам об’єктивно та несуперечливо, на будь-який день мати інформацію про обсяг та динаміку пенсійних накопичень.
Що стосується змісту документу, то він відображає методику оцінки вартості активів та зобов’язань НПФ, порядок та строки обчислення чистої вартості активів НПФ, контроль за визначенням вартості активів та чистої вартості активів НПФ та інші питання.

Якщо предметно говорити про визначення активів НПФ, то регуляторний акт висвітлює методику оцінки акцій і облігацій українських та іноземних емітентів, оцінку корпоративних прав та дебіторської заборгованості, грошових коштів НПФ та банківських металів.

Як стверджують розробники документу, регулятор фондового ринку вже обговорив його з Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг, Українською асоціацією інвестиційного бізнесу, Національною асоціацією недержавних пенсійних фондів України та адміністраторів недержавних пенсійних фондів України та професійними учасниками фондового ринку, отримавши від них коментарі та пропозиції.

В даний момент очікується публікація даного документу на офіційному сайті Комісії задля отримання коментарів, думок та пропозицій від громадськості та учасників ринку, а пізніше він буде погоджений з усіма зацікавленими міністерствами та відомствами.

 

Контакти:
Прес-секретар НКЦПФР
Юлія Жулій
тел. + 38 044 254 25 53


Теги: | НКЦПФР | НПФ |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.