Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Дмитро Тевелєв розповів про перспективи у сфері спільного інвестування


19.06.2012 12:06

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) взяла участь у ХХVI науково-практичній конференції «Професійне управління активами», яка відбулася 14 - 17 червня 2012 року за організації Української асоціації інвестиційного бізнесу.

Окрім Дмитра Тевелєва, Голови НКЦПФР, регулятор на заході представляли Костянтин Кривенко, Член Комісії, Оксана Симоненко, директор департаменту спільного інвестування та регулювання діяльності інституційних інвесторів, Максим Лібанов, директор департаменту аналізу, стратегії і розвитку законодавства та Олег Мисюра, директор департаменту контрольно-правової роботи.

Розповідаючи про основні проблеми фінансового сектору економіки, пан Тевелєв наголосив, що основними напрямками розвитку системи спільного інвестування можна вважати встановлення нових та удосконалення існуючих механізмів нарощування обсягів діяльності інститутів спільного інвестування, перегляд вимог щодо реєстрації випусків паперів фондів, доповнення вимог до диверсифікації активів інститутів спільного інвестування, в тому числі з використанням похідних і неемісійних цінних паперів, та продовження проведення пенсійної реформи й організація введення II-го рівня системи.

«Основними ініціативами, які пропонуються Комісією для реалізації в 2012 році в контексті вдосконалення професійної діяльності учасників ринку спільного інвестування, повинні стати встановлення детальних вимог до ділової репутації керівників і співробітників компаній з управління активами, введення необхідності узгодження Комісією статутів та змін професійних учасників ринку до моменту їх державної реєстрації та здійснення контролю над придбанням істотних часток статутних капіталів профучасників», - зауважив Голова НКЦПФР.

Також пан Тевелєв зазначив, що одним з найважливіших питань розвитку законодавства і, як результат, його ефективного застосування є питання захисту прав інвесторів, але в цьому аспекті, на жаль, ринок спільного інвестування іноді показує не зразкові результати. «Наразі інституційні можливості регулятора часто не дають можливості своєчасно та ефективно реагувати на подібні дії. І в такій ситуації одним із дієвих і більше мобільних способів контролю може стати саме діяльність саморегулівної організації», – пояснив пан Тевелєв.

У завершенні своєї доповіді очільник регулятора запевнив, що існуюча сукупність позитивних чинників розвитку правовідносин на фондовому ринку має бути вагомим фактором для забезпечення існування в Україні ефективного та стабільного фінансового сектору економіки.
 


Теги: | НКЦПФР | ІСІ | захист прав інвесторів |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.