Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Дорожню карту Стратегії розвитку фінансового сектору почнуть розробляти у жовтні


24.09.2019 11:24

У НКЦПФР відбулося публічне обговорення стратегічних цілей та індикаторів їх виконання, на яких базуватиметься Стратегія розвитку фінансового сектору до 2025 року, повідомляється на офіційній сторінці Комісії у Facebook.

Як зазначається у повідомленні, у травні 2019 року регулятори фінансового сектору підписали Меморандум з метою спільної розробки п’ятирічної стратегії розвитку фінансового сектору.

Вони визначили п’ять стратегічних напрямів Стратегії 2025: фінансова стабільність, макроекономічний розвиток, фінансова інклюзія, розвиток фінансових ринків та інноваційний розвиток.

Кожен із цих напрямів матиме свої стратегічні цілі, індикатори їх виконання, а також конкретні заходи чи проекти, які стануть основою дорожньої карти Стратегії 2025.

Учасникам усіх сегментів фінансового сектору було запропоновано надати свої пропозиції щодо того, які стратегічні цілі вони хочуть включити у Стратегію 2025 і, відповідно, якими будуть індикатори їх виконання.

Робота над дорожньою картою Стратегії 2025 розпочнеться у жовтні після опрацювання усіх пропозицій. Готовий документ буде запропонований для публічного обговорення у листопаді-грудні цього року.

За інформацією Громадської спілки «Українське об’єднання ринків капіталу», ТОП-5 пропозицій до Стратегії розвитку фінансового сектору України до 2025 року (секція – ринки капіталу, круглий стіл у НКЦПФР) є такими:

1. Стратегічна мета – кожна прибиральниця зможе через смартфон купити та продати акції, облігації, інвестиційні сертифікати та інші фінансові інструменти.

2. Пріоритет – нові фінансові інструменти.

3. Перегляд регулятивних норм – спрощення інвестування та ведення бізнесу.

4. Сек’юритизація активів – захист інвестицій.

5. Національним інвестиційним компаніям – допуск до торгів на ринках ЄС.

Джерело: FinPost


Теги: | Стратегії-2025 | фінанси |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.