Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Dow Jones подолав позначку в 35000 пунктів, поставивши новий рекорд


11.05.2021 15:06

Dow Jones Industrial Average впевнено зростав на торгах у понеділок, 10 травня. Значення індексу вперше перевищило позначку в 35000 пунктів.

S&P 500 коливався між зростанням і зниженням під час торгів у понеділок, Nasdaq Composite опускався.

Лідерами зростання серед компаній Dow Jones у понеділок були Walgreens Boots (+1,5%), Dow Inc. (SPB:DOW) (+1,6%), а також Chevron Corp. (SPB:CVX) (+1,9%) і Coca-Cola Co. (SPB:KO) (+1,5%), повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Акції технологічних компаній, тим часом, дешевшають, що штовхає вниз S&P 500 і, особливо, Nasdaq.

Вартість паперів Microsoft Corp. (SPB:MSFT) опустилася на 0,4%, Amazon.com Inc. (SPB: AMZN) - на 1,8%, Alphabet Inc. (SPB:GOOG) - на 2,1%.

Інвестори роблять ставку на акції компаній, які більше за інших виграють від зняття карантинних обмежень, зокрема, представників туристичного сектора і сфери розваг, і не мають наміру вкладати кошти в папери технологічних компаній, які істотно подорожчали, пише Dow Jones.

Побоювання, пов'язані з тим, що посилення інфляції скоротить прибуток технологічних компаній, також утримують інвесторів від вкладення коштів у цей сектор. Зростання цін на сировину, проблеми в ланцюжках поставок, а також дефіцит напівпровідникових компонентів збільшують виробничі витрати, що позначиться як на клієнтах компаній, так і на корпоративних прибутках, зазначає головний аналітик Swissquote Bank Айпек Озкардеська.

Водночас, тло для ринку акцій є позитивним, пише MarketWatch. Розчаровує звіт щодо ринку праці США, опублікований минулої п'ятниці, 7 травня, який свідчить на користь збереження масштабних стимулюючих програм, що реалізує Федеральна резервна система (ФРС).

"Дані щодо ринку праці говорять про несподівану паузу в його відновленні у той час, коли багато інших індикаторів демонструють прискорення економічного підйому", - наголошують експерти Credit Suisse.

"Ці дані означають відтермінування будь-яких розмов про скорочення обсягів стимулювання доти, доки відновлення зайнятості не стане більш очевидним", - йдеться в огляді Credit Suisse.

Як повідомило в п'ятницю, 7 травня, Мінпраці, кількість робочих місць в економіці США в квітні збільшилася на 266 тисяч. Безробіття в країні минулого місяця зросло до 6,1% з 6%. Експерти в середньому очікували збільшення кількості робочих місць на 978 тис. і зниження безробіття до 5,8%.

Трейдери продовжують стежити за сезоном корпоративної звітності. Наразі, за даними FactSet, 88% компаній індексу S&P 500 опублікували звіти за перший квартал. Як зазначає головний аналітик з корпоративної звітності FactSet Джон Баттерс, прибутки компаній за минулий квартал зросли максимальними темпами з першого кварталу 2010 року.

Вартість паперів мережі готелів Marriott International (SPB: MAR) Inc. знизилася під час торгів на 2,4%. Оператор найбільшої у світі готельної мережі в першому кварталі 2021 року зафіксував чистий збиток у розмірі $11 млн, порівняно з чистим прибутком у $31 млн за той же період минулого року. Прибуток без урахування разових факторів склав $0,1 на акцію, перевищивши консенсус-прогноз опитаних FactSet експертів на рівні $0,04 на акцію. Тим часом, квартальна виручка Marriott впала на 50,5%, до $2,32 млрд, що виявилося гіршим за середній прогноз ринку на рівні $2,38 млрд.

Ціна акцій виробника продуктів харчування Tyson Foods (SPB: TSN) Inc. опустилася на 2,5% - не дивлячись на те, що чистий прибуток і виторг компанії у другому фінкварталі перевершили очікування аналітиків.

Чистий прибуток Tyson Foods у минулому кварталі виріс на 26%, до $ 476 млн, або $1,3 на акцію. Скоригований прибуток склав $1,34 на акцію за середнього прогнозу ринку в $1,15 на акцію. Виручка Tyson Foods збільшилася на 4%, до $11,3 млрд (консенсус-прогноз - $11,19 млрд).

Компанія попередила, що зростання цін її постачальників, ймовірно, створить тиск на показники маржі у другій половині поточного фінроку.

Індекс Dow Jones Industrial Average за даними на 17:15 у понеділок, 10 травня, піднявся на 235,26 пункту (0,68%) і склав 35013,02 пункту.

Standard & Poor's 500 збільшився на 0,35 пункту (0,01%) - до 4232,95 пункту.

Nasdaq Composite втратив 173,44 пункту (1,26%) і склав 13578,8 пункту.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | Dow Jones | S&P 500 | Nasdaq | біржа | США | індекс |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.