Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Другий транш макрофінансової допомоги ЄС буде надано після реформування судової системи в Україні, - Шефчович


15.07.2021 11:15

Другий транш макрофінансової допомоги Європейського Союзу буде надано Україні відразу після реалізації кроків зі зміцнення верховенства закону та реформування судової системи.

Про це заявив віце-президент Європейської Комісії з міжвідомчих відносин та прогнозування Марош Шефчович.

"Наразі дуже важливо продовжити цю реформу для подальшого зміцнення верховенства закону. Це дуже інтенсивна дискусія, яку ми ведемо також у ЄС і наших державах-членах. Тепер ми щорічно публікуємо звіти про верховенство права, в яких оцінюємо, наскільки верховенство права дотримується у всіх наших державах-членах", - сказав Шефчович в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що це справді важливе завдання, тому що йдеться про діяльність держави, про спільні цінності, про атмосферу в суспільстві.

"Дуже важливо також бачити рішучість керівництва України реформувати судову систему, відповідно до рекомендації Венеціанської комісії. Ми також схвалюємо прихильність президента Зеленського боротися з інтересами і впливом олігархів у політичному та економічному житті України. Всі ці кроки, про які я говорив, справді зроблять Україну більш сильною, стійкою. Крім того, це принесе іншу підтримку через макрофінансову допомогу. У грудні минулого року було надано 600 млн євро, і я думаю, що, коли всі ці кроки, про які я згадав, будуть виконані, відразу після цього буде надано другий транш", - додав Шефчович.

Він наголосив на досягненнях України за останні роки в умовах складного геополітичного середовища.

"У вас було багато проблем, у вас було вторгнення, анексія вашої території. Як ви знаєте, ЄС завжди був на вашому боці. Якщо ви подивитеся на макрофінансову допомогу в розмірі 16 млрд євро - я думаю, що це найбільша допомога, яку отримала Україна. І ми готові продовжувати ці зусилля. Якщо ви подивитеся на те, чого ви досягли за останні роки, стає абсолютно ясно, що ви домоглися значного прогресу в реформуванні медіасфери, державного управління, боротьби з корупцією, макроекономічної стабілізації", - пояснив віце-президент Європейської Комісії.

 

Джерело: "Інтерфакс-Україна"


Теги: | макрофінансова допомога | кредит | ЄС | реформи | суд | судова реформа | право |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.