Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Зміна тарифів на послуги ДУ АРІФРУ в 2019 році


08.01.2019 12:58

З 1 січня 2019 року державна установа «Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України» внесла зміни до Договору публічної оферти та підвищила тарифи на свої послуги. Таке підвищення обумовлене змінами законодавства, що визначає вимоги до оприлюднення інформації на фондовому ринку України, та значним скороченням кількості учасників фондового ринку, які зобов’язані оприлюднювати інформацію у загальнодоступній базі даних НКЦПФР про ринок цінних паперів.Окрім того, суттєво зростають технологічні вимоги до захисту інформації та забезпечення безперервності функціонування баз даних.

 

Також у складі інформаційних послуг на фондовому ринку запроваджено нову інформаційну послугу разового оприлюднення повідомлення учасника фондового ринку, скориставшись якою зокрема можна оприлюднити інформацію відповідно до ст.47,64 ЗУ «Про акціонерні товариства», або інформацію щодо ліквідації ПІФ КУА.

Ознайомитись з новими тарифами можна за посиланням

Нагадаємо, в грудні 2018 року ДУ АРІФРУ отримала атестати відповідності Комплексної системи захисту інформації для інформаційних систем: «Поштовий сервіс «Емітент» та «Інформаційна база даних про ринок цінних паперів». Напередодні, в жовтні 2018-го, АРІФРУ отримало аналогічний атестат для Загальнодоступної бази даних Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про ринок цінних паперів (stockmarket.gov.ua).

Отриманню атестатів відповідності КСЗІ передувала робота з модернізації інформаційних систем ДУ АРІФРУ протягом останнього року. Спеціалісти агентства виконали необхідні організаційні та інженерно-технічні заходи, спрямовані на забезпечення захисту інформації від розголошення, витоку і несанкціонованого доступу.

На даний момент Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку розглядає заявку АРІФРУ в якості авторизованого провайдера інформаційних послуг на фондовому ринку з оприлюднення регульованої інформації та подання даних до Комісії.

Збереження та захист даних системою АРІФРУ, технологічне та юридичне забезпечення системи проходять подальшу перевірку фахівцями Комісії.

Довідка

Державна установа «Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України» (АРІФРУ) створена у 1998 році. Агентство здійснює організаційне, технічне та ресурсне забезпечення реалізації повноважень НКЦПФР у сфері розкриття інформації на ринку цінних паперів.

Діяльність надавачів інформаційних послуг передбачена Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів» (№ 2210-VIII). Закон імплементує до національного законодавства вимоги європейських директив з корпоративного управління та діяльності компаній і удосконалює його в питаннях емісії цінних паперів, розкриття інформації на фондовому ринку України та діяльності з надання інформаційних послуг.

Положення про авторизацію осіб, які мають намір провадити діяльність з надання інформаційних послуг на фондовому ринку, та умови провадження такої діяльності, затверджено рішенням НКЦПФР від 27.09.2018 № 670.


Теги: | АРІФРУ | тариф | послуги |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.