Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

ЄБРР зберіг прогноз зростання ВВП України у 2021 році на рівні 3,5%


04.11.2021 10:07

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) зберіг прогноз зростання економіки України у 2021 році на рівні 3,5%.

Про це свідчить листопадовий прогноз ЄБРР, передає «Інтерфакс-Україна».

"Банк прогнозує зростання ВВП країни у 2021 та 2022 роках на 3,5%", - зазначено в прогнозі ЄБРР.

На думку спеціалістів ЄБРР, зростанню економіки цього року сприятиме врожай зернових та продовження нормалізації активності бізнесу, а серед ризиків прогнозу залишається повільне просування реформ та вакцинації.

Як прокоментував регіональний економіст ЄБРР Дімітар Богов, на початку наступного року показники інфляції почнуть переходити до цілі Національного банку 5%, оскільки поступово вичерпається ефект низької бази порівняння.

Коли саме інфляція сягне таргету НБУ - залежить також від інших факторів, серед яких - глобальна інфляція. На його думку, показник інфляції в Україні наблизиться до інфляційного таргету ближче до кінця 2022 року або в 2023-му.

Як повідомлялося, 2020 року українська економіка впала на 4%. Цього року Мінекономіки та уряд очікують зростання на 4,1%. Національний банк очікує зростання економіки у 2021 році на 3,1%, у 2022-му на 3,8%.

 

Джерело: «Інтерфакс-Україна»


Теги: | ЄБРР | економіка | ВВП | прогноз |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.