Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Економіка України з початку року зросла на 1,2%


10.04.2019 12:17

Зростання валового внутрішнього продукту України в січні-лютому 2019 року оцінюється в 1,2%.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Так, в міністерстві повідомили, що на діяльність реального сектору в січні-лютому негативно вплинуло падіння в промисловості та торгівлі, спричинене проведенням поточних та капітальних ремонтів виробничих потужностей на металургійних підприємствах і енергогенеруючих компаніях, а також несформованість пакету нових замовлень на початок року на окремих машинобудівних підприємствах.

Водночас активна діяльність будівельних підприємств і сфери послуг (транспорт, роздрібна торгівля, освіта, охорона здоров'я і банківський сектор) забезпечили позитивну динаміку ВВП.

Крім того, в перші два місяці року спостерігалося зростання попиту на будівельну продукцію (на 36,9% зросли обсяги будівництва інженерних споруд, на 18,6% – нежитлових будівель).

Також в міністерстві відмічають активний розвиток птахівництва (зростання обсягів вирощування птиці на 9,2%) та покращення ситуації у свинарстві (відновлення зростання вирощування свиней на 6,4% після тривалого періоду скорочення на тлі зменшення випадків АЧС та покращення генофонду стада шляхом зростання імпорту живих свиней).

Крім цього, за даними Мінекономрозвитку, "Укртрансгаз" збільшив на 15% транзит російського природного газу, активізувалися вантажні перевезення автомобільним транспортом (на 31,3%).

Також зростанню ВВП сприяла сприятлива цінова кон'юнктура на окремих світових товарних ринках (за даними Світового банку, за два перших місяці року світові ціни на добрива зросли на 12,9%, пшеницю – на 11,6%, залізняк – на 6,9% і кукурудзу – на 5,3%).

 

Джерело: УНІАН


Теги: | ВВП | економіка |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.