Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Екс-міністр фінансів очолив наглядову раду Нацдепозитарію


28.09.2020 16:05

Наглядова рада Національного депозитарію України обрала Олександра Данилюка головою наглядової ради установи.

Про це Нацдепозитарій повідомляє в системі розкриття інформації на фондовому ринку НКЦПФР.

Відповідне рішення прийняте на засіданні оновленого складу наглядової ради 24 вересня.

Олександр Данилюк – член наглядової ради НДУ, незалежний директор, колишній міністр фінансів (14.04.2016-7.06.2018) та екссекретар РНБО (28.05.2019-1.10.2019).

Заступником голови наглядової ради обрано представника акціонера НБУ Миколу Селехмана – заступника директора департаменту - начальника управління департаменту відкритих ринків Національного банку.

Також, на засіданні було сформовано склад комітетів наглядової ради: комітет з питань призначень та визначення винагороди посадовим особам і комітет з питань аудиту та управління ризиками.

Комітети наглядової ради ПАТ «НДУ» очолюються незалежними директорами та формування складу комітетів здійснюється за принципом більшості членів комітетів – незалежних директорів, відповідно до закону «Про акціонерні товариства» (абзац другий ст.56).

Нагадаємо, на позачергових зборах 4 серпня 2020 року акціонери НДУ оновили склад наглядової ради, обравши 7 членів терміном на 3 роки.

Оновлений склад наглядової ради НДУ отримав 5 незалежних директорів, що становить більшість від загального кількісного складу наглядової ради.

Позачергові збори акціонерів Нацдепозитарію були скликані в зв’язку з тим, що кількість членів наглядової ради, які є незалежними директорами, становила менше кількості, визначеної статутом НДУ через звільнення Ігоря Мітюкова у червні за його заявою.

 

Джерело: Stockmarket, вебсайт НДУ, FinClub


Теги: | НДУ | Олександр Данилюк | наглядова рада | депозитарій |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.