Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

ЄС нагадав Україні умови надання 1,2 млрд євро


19.11.2020 17:20

Європейський Союз готовий надати Україні 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги за умови виконання низки вимог, оприлюднених раніше.

Про це повідомив голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас, передає FinClub.

«Зустрівся з головою Бюджетного комітету українського парламенту Юрієм Арістовим. Фіскальні виклики, які стоять перед Україною, величезні, і ЄС готовий надати макрофінансову допомогу за добре відомих умов. Крім того, наголосив на необхідності належного фінансування Суспільного телебачення та Фонду енергоефективності України», - написав Маасікас.

У травні  Європарламент схвалив надання 1,2 млрд євро Україні для подолання кризи, спричиненої пандемією COVID-19.

Із «виняткової» макрофінансової допомоги країнам європейської політики сусідства загальним обсягом 3 млрд євро, Україна отримає найбільший пакет допомоги.

Кредит ЄС надається на 10-15 років, річна процентна ставка - до 2%.

Тривалість програми становить 12 місяців і передбачає виплату двох траншів по 600 млн євро, перший з яких є безумовним і надається віддразу після ратифікації та набуття чинності угод.

Для отримання другого траншу Україна повинна виконати низку додаткових зобов'язань у сфері поліпшення бізнес-клімату, секторальних реформ і управління державними коштами.

ЄС готовий надати Україні 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги для відновлення української економіки лише за умови конструктивної взаємодії з МВФ.

 

Джерело: FinClub


Теги: | ЄС | МВФ | макрофінансова допомога | кредит |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.