Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Єврокомісія оприлюднила сьомий пакет санкцій проти Росії


15.07.2022 18:33

Європейська комісія офіційно представила новий пакет санкцій проти Росії, який має на меті підвищити ефективність попередніх шести санкційних пакетів, а також передбачає заборону на імпорт російського золота.

Про це оголосила голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляється на сайті ЄК.

«Жорстока війна Росії проти України не припиняється. Тому ми пропонуємо сьогодні посилити наші суворі санкції ЄС проти Кремля, підвищити ефективність їх виконання та продовжити їх до січня 2023 року», – наголосила очільниця Єврокомісії.

Новий санкційний пакет також передбачатиме розширення персональних санкцій щодо фізичних та юридичних осіб, причетних до російської агресії. Згідно з повідомленням, новий санкційний пакет роз’яснює низку положень накладених раніше санкцій з метою посилення правової визначеності та забезпечення дотримання санкцій державами-членами ЄС.

Зокрема, нові санкції передбачають запровадження заборони на імпорт російського золота, заходи для посилення контролю над експортом товарів подвійного використання та передових технологій в РФ, а також посилення вимог до звітності щодо заморожування російських активів.

«У пакеті також повторюється, що санкції ЄС жодним чином не спрямовані на торгівлю сільськогосподарською продукцією між третіми країнами та Росією. Так само в тексті уточнюється точний обсяг деяких фінансово-економічних санкцій», – зазначається у повідомленні.

Пропонується продовжити чинні санкції ЄС на шість місяців, до наступного перегляду наприкінці січня 2023 року. Єврокомісія уточнює, що новий пакет санкцій ще мають обговорити та затвердити представники країн ЄС.

 

Джерело: FinClub.net


Теги: | Єврокомісія | Росія | санкції | війна | ЄС |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.