Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Федрезерв США згортає антикризові заходи


23.09.2021 16:52

Федеральна резервна система США зберегла процентну ставку по федеральних кредитних коштах в діапазоні 0-0,25% річних, а також оголосила про згортання антикризових заходів.

Про це йдеться в релізі Федерального комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) за підсумками засідання, яке пройшло 21 -22 вересня, повідомляє StockWorld.

Як зазначає Bloomberg, рішення співпало з прогнозами учасників ринку та аналітиків. У Федрезерві заявили, що продовжать щомісяця викуповувати активи на загальну суму $ 120 млрд, в тому числі US Treasuries на $ 80 млрд та іпотечні бонди на $ 40 млрд.

Глава ФРС США Джером Пауелл заявив, що в листопаді ФРС оголосить про старт згортання програми кількісного пом'якшення.

"Ми вважаємо, що те, що ми бачимо зараз - це інфляція в певних категоріях товарів і послуг, на які прямо вплинула ця унікальна історична подія, яку ще ніхто з нас раніше не відчував", - заявив раніше Пауелл під час свого виступу в Сенаті США.

В ФРС заявили, що однією з ключових цілей своєї роботи ставлять забезпечення цінової стабільності. Мета, до якої прагне ФРС, - інфляція на рівні 2% на рік.

На засіданні Федерального комітету з відкритого ринку 22 вересня середній прогноз по інфляції до 2022 року зріс до 2,2% (прогноз червня на наступний рік був 2,1%). Очікування на 2023 рік залишаються незмінними - 2,2%.

Більш чіткі сигнали ФРС послав інвесторам всього світу на засіданні 22 вересня.

"Якщо прогрес в досягненні цілей ФРС по зайнятості та інфляції триватиме, як очікується, в цілому, комітет вважає, що скоро може бути виправданим помірне скорочення темпів придбання активів", - йдеться в заяві Федерального комітету з відкритого ринку ФРС від 22 вересня.

Голова ФРС заявив за підсумками засідання, що Федрезерв може оголосити про старт згортання програми кількісного пом'якшення вже на наступному засіданні, яке пройде 2-3 листопада. Пауелл не виключив, що програма викупу активів може бути завершена до середини 2022 року.

Джерело: StockWorld


Теги: | ФРС | кількісне пом'якшення | ставка | США | долар | світова економіка |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.