Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Фондовий ринок США може впасти на 5%


13.10.2022 14:48

Торговий відділ JPMorgan Chase вважає, що будь-яке значення індексу споживчих цін у США понад 8,3% стане великою проблемою для фондового ринку.

Про це пише FinClub з посиланням на Bloomberg.

«Нас може чекати ще один день з 5%-им просіданням», — йдеться у замітці банку до інвесторів.

Консенсус-прогноз щодо інфляції у США від Bloomberg передбачає уповільнення показника до 8,1% у річному вираженні.

Команда JPMorgan на чолі з Майком Феролі зазначила, що якщо дані надійдуть у діапазоні від 8,1% до 8,3%, існує потенційний ризик страйку покупця, при якому індекс S&P 500 впаде на 1,5−2% від поточних рівнів.

При значенні вище 8,3% ринок очікує сценарій 13 вересня, коли індикатор впав на 4,3% після того, як дані щодо інфляції за серпень виявилися вищими за очікування ринку.

Значення CPI за вересень, можливо, визначатиме подальший тон політики ФРС, зазначає Bloomberg.

Минулого тижня, 3−4 жовтня, S&P 500 продемонстрував найкраще дводенне зростання з квітня 2020 року (+5,73%) після того, як скорочення промислового виробництва в США викликало спекуляції на користь потенційного «голубиного» розвороту риторики Федрезерву.

Проте вихід сильного звіту про зайнятість у п'ятницю, 7 жовтня, спричинив падіння індикатора на 2,8% і дав сигнал до подальшого підвищення процентних ставок.

Нагадаємо, глобальні акції впали у понеділок, 10 жовтня, після ракетних обстрілів України з боку РФ, а нове занепокоєння з приводу економічних перспектив спрямувало інвесторів у безпечні активи, такі як долар і облігації.

 

Джерело: FinClub


Теги: | фондовий ринок | біржа | США | індекс |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.