Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

ФРС збереже нульову ставку до кінця 2022 року


11.06.2020 17:57

Федеральна резервна система США зберегла базову ставку по кредитних коштах у цільовому діапазоні 0-0,25% через коронакризу.

Про це йдеться в релізі Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC), передає Фінансовий клуб.

ФРС планує утримувати вартість позик практично на нульовому рівні до 2023 року через кризу, спричинену пандемією Covid-19.

Всі 17 голосуючих членів FOMC вирішили не підвищувати ставку в поточному та наступному роках. Переважна більшість - 15 осіб проголосували за збереження такої політики й у 2022 році.

ФРС також обіцяє продовжити програму викупу активів у поточному обсязі, заливаючи в систему $4 млрд на день, або $120 млрд на місяць.

ФРС прогнозує зниження ВВП на 6,5% зі стрибком безробіття до 9,3% і уповільненням інфляції до 0,8%, а повернення економіки на докризовий рівень - тільки в 2022 році.

«Масштаб економічного спаду в США відрізняється винятковою невизначеністю. Падіння ВВП у другому кварталі може бути рекордним», - заявив голова ФРС Джером Павелл.

За його словами, ФРС очікує на відновлення економічної активності в другому півріччі.

У Федрезерві зазначають, що подальша криза охорони здоров'я надасть сильний тиск на економічну активність, зайнятість та інфляцію в короткостроковій перспективі і несе серйозні ризики - на середньостроковому горизонті.

Нагадаємо, наприкінці квітня ФРС зберегла базову ставку на рівні 0-0,25%.

 

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | ФРС | ставка | коронавірус |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.