Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

ФРС знизила базову ставку майже до нуля через коронавірус


17.03.2020 16:33

Федеральна резервна система США 15 березня на позаплановому засіданні ухвалила рішення знизити процентну базову ставку через економічний спад на тлі пандемії коронавірусу.

Згідно повідомлення на сайті ФРС, цільовий діапазон ставки по федеральних фондах знижений на 1 процентний пункт до 0-0,25% річних.

"Коронавірус впливатиме на економічну активність в найближчому майбутньому і становити ризики для економічних перспектив. У світлі цих подій Комітет вирішив знизити цільовий діапазон ставки по федеральних фондах до 0-0,25%", - йдеться в повідомленні.

Ставка буде зберігатися, поки федеральний комітет з операцій на відкритому ринку ФРС США не буде впевнений, що економіка зможе впоратися з ситуацією.

"Комітет розраховує зберегти цей цільовий діапазон до тих пір, поки не буде впевнений в тому, що економіка витримала останні події і знаходиться на шляху до досягнення своїх максимальних цілей в області зайнятості і стабільності цін", - зазначає регулятор.

Крім того ФРС у найближчі місяці поповнить свій портфель державних облігацій США щонайменше на $500 млрд, а портфель іпотечних облігацій, що випускаються напівдержавними агентствами Ginnie Mae, Fannie Maeі Freddie Mac, - щонайменше на $200 млрд для підтримки безперебійного функціонування ринків казначейських цінних паперів і іпотечних цінних паперів агентств, які відіграють центральну роль в потоках кредитів домашнім господарствам і підприємствам.

Нагадаємо, 3 березня Федеральна резервна система США вирішила знизити базову процентну ставку на 0,5 процентного пункту до 1-1,25% річних через негативний вплив коронавірусу.

Президент США Дональд Трамп вважає, що ФРС повинна знижувати ставки більш агресивно, оскільки США знаходяться в нерівних умовах порівняно з іншими країнами, де ставки нижчі.

Так 11 березня Банк Англії знизив базову ставку до 0,25%, а ЄЦБ залишив базову ставку на рівні 0%.

Нацбанк з 13 березня знизив облікову ставку з 11% до 10%.

 

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | ФРС | ставка | коронавірус |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.