Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Глава Tesla Ілон Маск піднявся на 2-е місце в списку найбагатших людей світу


25.11.2020 17:08

Засновник і глава Tesla Inc. (SPB: TSLA) Ілон Маск вийшов на друге місце в щорічно оновлюваному рейтингу найзаможніших людей світу, обійшовши засновника Microsoft Білла Гейтса.

Згідно з індексом Bloomberg Billionaires, статки Маска становлять $ 127,9 млрд, Гейтса - $ 127,7 млрд, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У минулому році Маск перебував лише на 35-му місці в рейтингу, проте стрибок вартості акцій Tesla, що склав 520% з початку 2020 року, збільшив його статки більш ніж на $ 100 млрд. У понеділок акції Tesla подорожчали на 6,6%, до рекордних $ 521,85.

Рішення S & P Dow Jones Indices про включення акцій виробника електромобілів до складу фондового індексу S & P 500 з 21 грудня поточного року, оголошене раніше в цьому місяці, збільшило статки 49-річного Маска більш ніж на $ 15 млрд за один день.

Перше місце в рейтингу мільярдерів займає засновник і глава Amazon.com Inc. (SPB: AMZN) Джефф Безос. Його добробут цього року зріс більш ніж на $ 67 млрд, до $ 182 млрд.

Четверте місце в рейтингу Bloomberg Billionaires займає французький магнат Бернар Арно ($ 105 млрд), який очолює групу LVMH, п'яте - глава Facebook Марк Цукерберг ($ 102 млрд), що обійшов у цьому році відомого інвестора Воррена Баффета ($ 86,8 млрд).

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | Tesla | Маск | біржа |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.