Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Хакери відмили $42 млн через криптовалюти


19.08.2020 17:08

Кіберполіція викрила злочинне угруповання, яке через ринок криптовалют легалізувало $42 млн, здобутих злочинним шляхом.

Співробітники кіберполіції в ході співпраці з міжнародними фахівцями у сфері цифрових валют, виявили трьох осіб, причетних до відмивання грошей, повідомляє Кіберполіція.

На початку 2020 року Департамент кіберполіції розпочав співпрацю із однією з найбільших у світі бірж цифрових валют Binance. Фахівці компанії використовують провідні в галузі алгоритми для аналізу і виявлення транзакцій, потенційно пов'язаних з фінансовими злочинами та шахрайством.

У червні цього року було викрито злочинне угруповання, фігуранти якого надавали послуги з легалізації та обготівкування грошей, здобутих злочинним шляхом. Упродовж двох років зловмисники здійснили фінансових операцій на $42 млн.

За такі дії трьом фігурантам загрожує до восьми років позбавлення волі. Досудове розслідування у цій справі триває.

«Оскільки на ринку цифрової валюти відбувається велика кількість фінансових операцій із грошима, отриманими від хакерських атак на міжнародні компанії, розповсюдження шкідливого програмного забезпечення, розкрадання коштів з банківських рахунків іноземних компаній та громадян, - співпраця Департаменту кіберполіції з компанією Binance та її методична допомога, сприяє оперативнішому викриттю причетних до таких правопорушень», - зауважив начальник департаменту Олександр Гринчак.

Нагадаємо, кіберзлочинці через фінансову піраміду ошукали вкладників на 8 млн грн.

Національний банк планує підвищити вимоги до інформаційної безпеки та кіберзахисту при переказі коштів.

 

Джерело: FinClub


Теги: | криптовалюта | злочин | шахрайство |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.