Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Індекс Dow Jones за квартал впав максимально за 33 роки


01.04.2020 18:04

Торги на Нью-Йоркській фондовій біржі у вівторок закрилися із значним падінням основних індексів на тлі нових сигналів про масштабні економічні збитки від пандемії COVID-19.

Так, індекс Dow Jones зафіксував найрізкіше квартальне падіння з 1987 року, а S&P 500 - з фінансової кризи, повідомляє Фінансовий клуб з посиланням на Reuters.

Індекс Dow Jones Industrial Average у вівторок знизився на 1,84% до 21.917,16 пункту, S&P 500 - на 1,6% до 2.584,59 пункту, а Nasdaq Composite втратив 0,95% до 7.700,10 пункту.

Таким чином індекси Dow і S&P 500 за перший квартал втратили більше 20%.

Сектора комунальних послуг і нерухомості також були в числі лідерів зниження у вівторок, втративши 4% і 3% відповідно. Техсектор завершив волатильную сесію зниженням на 1,9%.

При цьому енергетичний сектор виріс майже на 1,6% завдяки відновленню цін на нафту. Однак для еталонних марок нафти минулий квартал став найгіршим в історії через коронавірус і цінову війну між Росією та ОПЕК.

Також зазначається, що в США компанії тимчасово припиняють діяльність і відправляють працівників у безстрокові та неоплачувані відпустки, оскільки населенню рекомендовано залишатися вдома через карантинні заходи, або звільняють.

Економісти США різко погіршили прогнози зростання на 2020 рік, а інвестори, передбачаючи вкрай погані квартальні звіти, побоюючись, що корпоративні дефолти і масові звільнення приведуть до глибокої рецесії.

Нагадаємо, 24 березня Dow Jones показав рекордне зростання за 87 років - злетів на 2112,98 пункту (11,36%).

Американські банкіри прогнозують безпрецедентне падіння ВВП США на 50% у другому кварталі цього року, а також зростання рівня безробіття до 30% (зараз 3%) через закриття підприємств і простоїв на виробництві.

При цьому JPMorgan Chase& Co. очікує, що валовий внутрішній продукт скоротиться в річному вимирі на 14% в період з квітня по червень, в той час як Bank of America бачить падіння на 12%, а Goldman Sachs Group Inc. - на всі 24%.

 

Джерело: Фінансовий клуб, Reuters


Теги: | Dow Jones | економіка | США | коронавірус |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.