Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Інвестори скуповують українську та єгипетську валюти, – WSJ


25.06.2019 11:07

Інвестори вкладаються в такі "екзотичні валюти", як єгипетський фунт і українська гривня, оскільки шукають активи з невеликою кореляцією зі світовими ринками на тлі побоювань уповільнення зростання світового ВВП і ескалації торгової війни. Про це пише ЛІГА.Фінанси з посиланням на The Wall Street Journal.

"Оскільки курси цих валют змінюються з причин, які мають мало спільного з глобальними проблемами, покупці очікують, що вони стануть притулком в періоди ринкового стресу", - йдеться в статті.

Відзначається, що з кінця січня єгипетський фунт виріс по відношенню до долара на 6%, а гривня - на 5%. І Єгипет, і Україна пропонують двозначну дохідність за своїми борговими зобов'язаннями в національній валюті, в той час як прибутковість за десятирічними цінними паперами США лише трохи перевищує 2%, а в Японії і країнах Європи вона часто і зовсім негативна.

Валюти України та Єгипту, на відміну від багатьох активів ринків, що розвиваються, диверсифікують портфель інвестора, пояснює Йенс Ністедт з хедж-фонду Emso Asset Management. Цим він пояснює зрослий попит.

Інтерес інвесторів до Єгипту зріс після проведення фінансових реформ в країні в 2016 році і отримання від МВФ $ 12 млрд допомоги. Щодо України - інвестори роблять ставку на те, що нова президентська адміністрація продовжить проводити реформи і боротися з корупцією, зазначає видання.

 

Джерело: ЛІГА.Фінанси


Теги: | інвестор | гривня |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.