Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

JPMorgan викупив весь випуск єврооблігацій України


15.03.2019 12:41

JPMorgan Chase & Co. 12 березня позичив українському уряду $ 350 млн - за два тижні до першого туру президентських виборів.

Про це повідомляє WSJ з посиланням на джерела, знайомі з цією угодою.

Банк, заявлений єдиним організатором довипуску 10-річних єврооблігацій України, самостійно викупив їх, що є відходом від стандартної практики.

Угода може принести мільйони доларів прибутку для JPMorgan, який купив облігації з дисконтом.

WSJ зазначає, що в останні тижні українські урядовці зустрічалися з керівниками фондами облігацій в Майамі і Нью-Йорку, щоб неофіційно обговорити питання про випуск нових боргових зобов'язань в зв'язку з ростом попиту на єврооблігації ринків, що розвиваються,і їх подорожчанням, проте інвестори закликали відкласти продаж нових боргів до виборів.

У цій ситуації JPMorgan запропонував Україні довипустити єврооблігації на $ 350 млн з погашенням в 2028 році і продати їх банку в приватному порядку.

За даними джерел WSJ, банк купив облігації по 98,88% від номіналу і перепродав їх інвесторам за ринковим курсом близько 100,50%. Якщо JPMorgan продасть всі облігації за цією ціною, то прибуток від операції складе $ 5,7 млн.

Нагадаємо, що номінальна ставка прибутковості за цими паперами 9,75% річних.

 

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | JPMorgan Chase | борг | єврооблігації |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.